Яблуко є одними з найулюбленіших фруктів українців. В силу їх тривалого зберігання, фрукти можна побачити на столі і влітку, і взимку.
Вони дуже корисні для людського організму завдяки вітамінам і клітковині, пише "Обозреватель". Однак багато людей бояться їсти яблука через великий вміст в них цукру. Особливо це стосується тих, хто на дієті.
Однак фітнес-тренер Віктор Мандзюк спростовує два найпопулярніших міфу про яблука. Перше з них говорить про те, що простий цукор, який розщеплюється на жир, тому не підходить в якості перекусу, а ще гірше – вечері.
Друге ж свідчить про те, що краще їсти зелені яблука тому, що в них міститься менше цукру.
Насправді ж, кількість цукру практично однаково і становить 9-11%. Від кольору плоду це не залежить. А 86% фрукта і зовсім складається з води.
Тому фахівець радить не вірити в міф про калорійність яблука. Замість цього він звертає увагу на корисні речовини, які містить плід, а це поживна вода, мінерали і клітковина.
Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців
Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг
Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
При приготуванні страв з яблук втрачається велика кількість корисних властивостей, тому дієтологи радять готувати їх разом зі шкіркою, адже саме в ній міститься найбільше клітковини.
Найкориснішими для шлунково-кишкового тракту вважаються запечені і тушковані яблука.
Раніше Hyser писав про те, який улюблений овоч майже зникне з ринків і подорожчає вдвічі.
Також Hyser повідомляв, чому яблука не можна зберігати разом з картоплею.
Нагадавши, який напій фантастично впливає на довголіття.