Українцям розповіли, як можна оформити е-лікарняні.

Так, в Україні почали діяти е-лікарняні, які повністю замінили паперові документи. Вони набули чинності з 1 жовтня. Тепер усі заклади охорони здоров'я видаватимуть лікарняний в електронному вигляді. До єдиної інформаційної медичної системи вдалося підключити майже всі лікарні-близько 3 тис. установ, передавати прес-служба Мінцифри з посиланням на підсумки спільного брифінгу з МОЗ, Мінсоцполітики та Пенсійним фондом України (ПФУ).

Як розповіли в уряді, що система електронних лікарняних буде дуже зручна як для самого пацієнта, так і для лікаря. Крім того підробити такий документ буде практично неможливо. Тому має знизитися рівень корупції в цьому секторі. Адже саме з корупцією бореться уряд вже не перший рік.

Оформлення такого лікарняного-теж процес не довгий і не складний.

Так, лікарняні будуть розділятися на дві частини. Зокрема, саме медичний висновок, який лікар після огляду пацієнта створює в реєстрі і завіряє електронним підписом. Надалі лікарняний потрапляє до реєстру ПФУ, де вже формується електронний листок непрацездатності – документ, за яким нараховуються виплати.

В уряді запевнили, що система вже повністю випробувана і є перші електронні лікарняні листи, які були видані українцям. Вони зручні. Лікарі теж задоволені такою системою, тому що відпадає необхідність оформлення безлічі паперових документів.

Популярні новини зараз

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

Забудь про "Крабов'є": новий рецепт салату "Оленка" з крабовими паличками та грибами

Показати ще

Якщо лікар спробує видати фіктивну довідку, то його чекає покарання. Зокрема, в короткий термін він може бути позбавлений ліцензії і продовжувати лікарську практику більше не зможе.

Раніше Hyser писав про те, що лікар розповіла, за якими ознаками можна впізнати вірус.

Також писали, що Ляшко розповів про скасування карантину.

Нагадаємо, що в Одесі від коронавірусу померла сімейна пара.