Український терапевт і дієтолог Олеся Добрянська розповіла про те, чи можна їсти макарони людям, які стежать за своєю фігурою.
У своєму Instagram доктор опублікувала пост-пам'ятку, в якій детально розповіла про міфи при схудненні і вживанні макаронів одночасно.
Найважливіше, що зазначила Добрянська, так це те, що макарони цілком сумісні з схудненням, адже людина втрачає вагу не від конкретних продуктів, а від їх дефіциту. Однак найважливішим вона вважає вміти правильно вибирати продукт і готувати його.
"Здорове харчування - це не про відмову від страв, а про можливість їх удосконалити", - пише вона в соцмережі.
Раніше чому макарони вважали шкідливими? Та все тому, що їх їли в дуеті з жирними котлетами, ковбасою, сардельками або соусом, який міг бути вдвічі жирніше самих макаронів.
Удосконалити макарони можна, поєднавши їх з нежирною морською рибою, грибами, м'якими сирами, морепродуктами або овочами.
Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис
Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."
У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
Також вважається, що для макаронів - поєднання їх з томатною пастою або оливками замість жирних вершків.
Також вона згадала слова тих, хто каже, що макарони є поганим продуктом.
Добрянська закликала не ділити продукт харчування на погані і хороші. Глютеновмістні макарони можуть бути протипоказані тільки за медичними показаннями людям з глютенової непереносимістю.
Згідно з правилами харчування, 50% раціону людини повинні складати складні вуглеводи, а макарони саме такими вуглеводами і є. Саме тому в вечірньому раціоні у людини повинні бути присутніми складні раціони. Фахівець закликала не боятися їх, адже вони наші друзі, а не вороги.
Що стосується найкорисніших сортів, то такими є тверді сорти і цільнозернові. Такі макарони темніше, але і дорожче.
Існують і більш дешеві макарони, які не так корисні. Маркетинговий хід полягає в тому, що їх просто зафарбовують і продають, як цільнозернові, тому слід бути уважними і вивчати склад.
Раніше Hyser писав про те, що українців попередили про подорожчання гречки на третину.
Також Hyser повідомляв, що українських школярів почали годувати по-новому.
Нагадаємо, що в Україні подешевшали популярні продукти.