Україна поки знаходиться в "зеленій" зоні за темпами поширення коронавірусу. Однак фахівці вважають, що це незабаром зміниться.

Зараз вся територія України знаходиться в "зеленій" зоні за темпами поширення коронавірусу. Однак кількість нових хворих зростає з кожним днем, і вже у вересні фахівці очікують нову "хвилю" захворюваності.

"Епідемічна ситуація в Україні продовжує загострюватися і поки вона залишається все ще контрольованою: ліжка з киснем і реанімаційні ліжка заповнені на 10% і 15%. Це відносно невеликі показники, якщо порівнювати з періодом початку 2021 року, коли було плато перед весняною хвилею. Навантаження на систему охорони здоров'я прискорюється. За тиждень додатково вже 16% пацієнтів додатково потрапляють на COVID-ліжка. Для порівняння-минулого тижня зростання було в 9%", - заявив під час брифінгу керівник Центру економіки охорони Здоров'я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганіченко.

За інформацією фахівців, минулого тижня критична ситуація з корнавірусом була тільки в чотирьох областях України, а на сьогоднішній день таких областей вже 16. Однак влада не поспішає вводити локдаун або посилювати карантинні заходи.

Так, за даними Ганіченка, критична ситуація в таких областях: у Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Миколаївській, Полтавській, Рівненській, Харківській, Хмельницькій, Чернігівській та Чернівецькій, а також у місті Києві. Також значне зростання захворюваності коронавірусом спостерігається в Кіровоградській, Тернопільській та Черкаській областях.

Як повідомлялося раніше, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко придумав новий спосіб мотивувати українців вакцинуватися проти коронавірусу. Обіцяє подарунки.

Популярні новини зараз

Про це вам ніхто не розповість: закопайте восени лавровий лист у город, і ви здивуєтеся

Скільки тепер доведеться платити навіть за стару квартиру: що потрібно знати про нові податки

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Показати ще

Hyser також писав, що у Міністерстві освіти дали офіційну відповідь: як навчатимуться діти в новому навчальному році у зв'язку з пандемією коронавірусу. Варто збиратися в школу або навчання буде дистанційним?