Фахівці назвали ознаки, за якими можна визначити проблеми в організмі. За словами фахівців, набряки деяких частин тіла можуть свідчити про цироз печінка.

Повідомляється, що неалкогольною жировою хворобою печінки найчастіше хворіють саме люди, які страждають ожирінням і надмірною вагою. Запущена стадія цієї недуги і є цироз або рубцювання печінки, спровоковане тривалим пошкодженням. Про це свідчить набряклість на животі, ступнях і щиколотках, пише портал Голос.UA.

Згодом шкіра в місцях набряків ущільнюється і натягується, що доставляє сильний дискомфорт і больові відчуття. При натисканні на такі набряклі ділянки шкіри, сліди від пальців зникають не відразу, а черех час.

Крім того, за словами медиків, сигналізувати про проблеми і збої в роботі печінки можуть такі симптоми, як підвищена температура, втрата апетиту і ваги, стомлюваність і сильна слабкість, блювота, пожовклий відтінок шкіри, темний колір сечі і блідий стілець. Також на шкірі можуть з'являтися судинні зірочки або спостерігатися збої в режимі сну і відпочинку.

Печень, фото:скриншот You Tube
Печень, фото:скриншот You Tube

Імовірність заробити захворювання печінки мають ті, хто ведуть нездоровий спосіб життя, неправильно харчуються, мають зайву вагу, високі показники ліпідів в крові, зниження активності щитовидної залози, цукровий діабет або резистентність до інсуліну.

Популярні новини зараз

Нова мобілізація та відстрочка: скільки діє "броня" від призову

Скільки тепер доведеться платити навіть за стару квартиру: що потрібно знати про нові податки

Забудь про "Крабов'є": новий рецепт салату "Оленка" з крабовими паличками та грибами

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Показати ще

При появі перших симптомів, рекомендується не затягувати зі зверненням за медичною допомогою і не займатися самолікуванням, слідуючи порадами з Інтернету або рекомендацій знайомих. Тільки досвідчений фахівець може своєчасно виявити захворювання і призначити необхідне лікування для полегшення цирозу печінки.

Раніше "Hyser" писав про те, що розкрито побічний ефект картопляних страв.

Також наш портал розповів про те, щопро названа ягода, яка нормалізує тиск і продовжує молодість.

Нагадуємо, що медики назвали 9 симптомів, які вказують на алкогольну алергію.