Поки лікарі готуються до чергової «хвилі» коронавірусу в Україні, в країну прийшов штам «Дельта». Вже є його перші жертви.

Штам коронавірусу "Дельта" вже прийшов в Україну і збирає свої "плоди". Нещодавно від нього помер медик, а тепер померло ще три пацієнти у Вінницькій лікарні.

"Був один пацієнт, який приїхав з Росії. Три пацієнти - це посмертні випадки і один-живий, виписався додому", - розповіла медичний директор" "Клінічного центру інфекційних хвороб" Вінниці Галина Махно.

Стать, вік та інші прикмети померлих не розголошуються.

Повідомляється, що симптоми «дельти» такі ж, як у класичного коронавірусу, проте смак і нюх можуть не пропадати. Стан пацієнта може бути середньої тяжкості, а вже через кілька днів його стан погіршується, і людина помирає.

Лікарі очікують, що вже у вересні Україну накриє чергова "хвиля" коронавірусу. Це пов'язано з тим, що багато українців повернуться з відпусток, а діти підуть в школи і дитячі садки. Через це збільшиться число соціальних контактів.

Популярні новини зараз

Морози, перший сніг та сльота: синоптик попередила, чи увірветься зимова погода цієї осені

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Щоб не захворіти коронавірусом або захворівши, перенести його в легкій формі, лікарі радять українцям вакцинуватися. Зараз пункти вакцинації відкриті у всіх великих містах, а вакцинацію проводять без попереднього запису. Дізнатися, де і якою вакциною можна вакцинуватися, найкраще через свого сімейного лікаря.

Крім цього, медики радять утриматися від відвідування масових заходів і місць скупчення людей, а також не забувати носити захисні маски і обробляти руки антисептиком.

Як повідомлялося раніше, медики розповіли, кому і коли потрібно робити третю дозу вакцини від коронавірусу. Двома дозами вже не обійтися.

Hyser також писав, що міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів, скільки триватиме карантин в Україні і коли чекати на новий локдаун.