В Україні можливо введуть обов'язкову вакцинацію проти коронавірусу, якщо таке рішення буде прийнято головним державним санітарним лікарем України Ігорем Кузіним.

Про цей "Обозреватель" заявив начальник Головного управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужби) у Києві Олег Рубан.

"Якщо він винесе таку постанову, то вона буде обов'язковою до виконання у всіх сферах. І районні, місцеві адміністрації, територіальні органи будуть контролювати це", - заявив він.

Крім того, Рубан зазначив, що у разі відмови від щеплення проти ковід, громадян штрафуватимуть. Він нагадав, що в Україні існує норма щодо захисту населення від інфекційних хвороб. У разі, якщо існує загроза для оточуючих, то за відмову від вакцинації буде передбачено покарання.

Начальник управління Держпродспоживслужби в Києві каже, що якщо дане рішення прийме головний лікар, то воно обов'язково для виконання.

Вакцинація. Фото: скріншот YouTube-відео.

Популярні новини зараз

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Нагадаємо, що українців почали прищеплювати індійського виробництва CoviShield за ліцензією компанії AstraZeneca 24 лютого.

13 квітня почали вакцинувати китайською вакциною проти COVID-19 CoronaVac виробництва компанії Sinovac в рамках глобальної ініціативи COVAX. У Київській області вакцинувати даним препаратом почали 18 квітня.

Також Україна уклала договір на закупівлю Pfizer за державний рахунок. 6 квітня президент України Володимир Зеленський повідомив, що МОЗ уклав договір з Pfizer про постачання 10 млн доз вакцини проти COVID-19.

Раніше Hyser писав про те, що до кінця липня українці можуть отримати щеплення вакциною Pfizer.

Також Hyser повідомляв, що експерт попередила українців про початок карантинних обмежень.

Нагадаємо, що у ВООЗ розповіли, як захиститися від найнебезпечнішого штаму Дельта.