Літо дає нам різноманіття фруктів і овочів і людині необхідно обов'язково скористатися тими дарами, які дає йому природа, щоб заповнити нестачу корисних речовин і вітамінів.

Медики назвали десять основних сезонних овочів, які необхідно включити в свій раціон, пише пресслужба Центру громадського здоров'я (ЦОЗ) у своєму Facebook.

Буряк ще не повністю дозрів, але він вже сповнений корисного соку, який можна включити в свій раціон. Калій і нітросполучення в його складі корисні в якості профілактики захворювань судин і серця, а також нормалізації тиску.

Солодкий перець є джерелом вітаміну А, С, Е і вітаміну В6. Зрілий солодкий перець містить в 6 разів більше вітаміну С, ніж лимон. А в червоному і жовтому перці вміст провітаміну А (каротину) такий самий, як в моркві.

Морква вже зараз має особливий смак і її можна навіть взяти з собою на природу і використовувати в якості перекусу. У ній містяться фолати, які необхідні дітям і вагітним жінкам. Морква також має в своєму складі провітамін А, необхідного нам для хорошого зору, міцного імунітету і здорової шкіри.

Кукурудза містить в собі вітаміни РР, Е, D, К, вітамінами групи В (В1, В2), а також аскорбінову кислоту. А також солі калію, кальцій, фосфор, залізо і магній, нікель і мідь.

Популярні новини зараз

Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай

У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки

Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання

Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни

Показати ще

Огірок містить аскорбінову, фолієву і пантотенову кислоту, а також інші вітаміни і біологічно активні речовини.

Молода квасоля багата білками, вітамінами і мінеральними речовинами. Саме квасоля є джерелом рослинного білка.

Молода картопля містить в собі менше вуглеводів, а шкірка має в складі вітаміни і мікроелементи.

Помідор містить провітамін А, вітамін С та інші вітаміни. Корисні овочі містять особливу корисну речовину - лікопін, яке є антиоксидантом і здатне знижувати ризик розвитку раку. Ця речовина стає більш доступною, якщо помідор піддати термічній обробці.

Цибуля має антиоксидантні, протизапальні та імуномодулюючі властивості. Лук багатий вітаміном С, мінеральними речовинами.

Баклажан містять багато поліфенолів, які корисні для серцево-судинної системи людини, перешкоджають розвитку діабету, знижують ризик розвитку раку і зміцнюють імунітет.

Раніше Hyser писав про те, що лікарі склали перелік овочів, які не варто вживати в їжу в сирому вигляді.

Також Hyser повідомляв, що фахівці з'ясували, люди з яким кольором очей частіше схильні до виникнення онкологічних захворювань.

Нагадаємо, що медики назвали корисні солодощі, які не шкодять фігурі.