Дієтолог розкрила корисні властивості кабачка
Літо радує нас безліччю овочів і фруктів, які не тільки смачні, але і корисні для організму. Однак існує один овоч, який багатьма недооцінений, а саме кабачок. Чим він корисний, розповіла дієтолог Світлана Фус на сторінці в Facebook.
За словами дієтолога кабачок містить багато корисних речовин, які забезпечують ефективний захист зору, а також в ньому багато каротину, аскорбінової і фолієвої кислоти. Важливо, що цей овоч не містить крохмаль, а значить його вживання не викликає сплесків глюкози в крові.
Організму для нормальної роботи необхідна достатня концентрація калію, який також міститься в Кабачку. У великій кількості іони калію виводяться з сечею, тому їх запас потрібно регулярно поповнювати. Але калій, за словами дієтолога, міститься і в багатьох інших продуктах, тому при збалансованому харчуванні його буде в достатку.
Світлана Фус зазначила, що кабачок містить харчові волокна т воду, які забезпечують нормальну роботу кишечника. Особливо корисним кабачок буде для людей, які ведуть малорухливий спосіб життя, наприклад, постійно працюють за комп'ютером. Позитивний вплив клітковина надає і на мікрофлору кишечника, збільшуючи кількість корисних бактерій.
Дієтолог підсумувала, що кабачок є доступним овочем, який варто додати в раціон не тільки через його корисних властивостей, але і смакових якостей. З цього овочу можна приготувати безліч страв, за які організм скаже "спасибі".
Раніше портал Hyser повідомляв, що лікарі назвали простий продукт, який ефективно захищає від інфаркту.
Нова мобілізація та відстрочка: скільки діє "броня" від призову
У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі
А в росії так можна? У Лівані в злочинців вибухнули телефони, кухонні прилади та навіть машини
Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила
Також наш портал інформував, що медики назвали найкориснішу кашу для сніданку, яка є джерелом вітамінів і вічної молодості.
Нагадаємо, що експерти розповіли при яких захворюваннях протипоказано вживати молоду кукурудзу.