Лікарі перерахували продукти, що поліпшують кровообіг

Поганий кровообіг - поширена проблема, яка може привести до серцевого нападу або викликати інші аномалії в ритмі серця. Лікарі назвали продукти, які дозволять поліпшити кровообіг. Про це пише портал comments.ua.

Лікарі виділяють знайому кожному вівсяну кашу. Вона багата на корисні речовини і вітаміни, які запобігають закупорці артерій. Крім того, вівсянка здатна знизити рівень "поганого" холестерину в крові, який осідаючи на стінках судин призводить до серйозних проблем.

Також допомогти поліпшити кровообіг може квасоля. Цей продукт містить багато клітковини, антиоксидантів та інших речовин, що запобігають запальні процеси в організмі, які підвищують ризик виникнення захворювань серця. Лікарі рекомендують регулярно вживати квасолю, щоб зберегти серце здоровим максимально довго.

Чи не будуть відчувати ніяких проблем з кровообігом люди, які вживають жирні сорти риби. Цей продукт насичений омега-3 кислотами, які очищають артерії та покращують кровообіг. За словами лікарів риба повинна з'являтися в меню кожної людини не рідше, ніж два рази на тиждень.

Знижують рівень "шкідливого" холестерину, а також захищають судини від утворення холестеринових бляшок речовини, які містить авокадо. Тому цей тропічний продукт не буде зайвим в раціоні. Також корисні для артерій фісташки. Вони багаті на вітаміни та мікроелементи, які прочищають артерії й нормалізують рівень холестерину в крові.

Крім того, лікарі радять додавати в страви куркуму. Ця спеція має безліч корисних властивостей, серед яких запобігання накопичення відкладень і блокування артерій.

Популярні новини зараз

Морози, перший сніг та сльота: синоптик попередила, чи увірветься зимова погода цієї осені

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Раніше портал Hyser повідомляв, що лікарі назвали простий продукт, який ефективно захищає від інфаркту.

Також наш портал інформував, що медики назвали найкориснішу кашу для сніданку, яка є джерелом вітамінів і вічної молодості.

Нагадаємо, що експерти розповіли при яких захворюваннях протипоказано вживати молоду кукурудзу.