Кожна господиня підтвердить, що цибуля використовується як інгредієнт у багатьох кулінарних стравах по всьому світу. І справді, він є інгредієнтом багатьох холодних і гарячих страв, тому не дивно, що городники будь-якими способами прагнуть збільшити врожаї цибулі, відшукуючи і вигадуючи нові методики її вирощування. Цікава технологія була розроблена китайцями.
Так стало відомо, що китайці вирощують цибулю на гребенях - земляних валах, які влаштовують за допомогою мотики. Відокремлює один гребінь від іншого неширокий рів, або канава. Формуються вони так: робимо борозенки і насипаємо землю в один бік, щоб вийшов довгий горбок.
У чому переваги такого способу вирощування цибулі
- у земляному гребені цибуля швидше нарощує масу, і це сприяє збільшенню врожаю;
- на піднесеній ділянці цибулинам дістається більше сонячного світла, і це зміцнює їх стійкість до хвороб, шкідників та несприятливих погодних умов;
- за гребенями зручніше доглядати: поливати, полоти і розпушувати, до того ж з гребенів не вимиваються поживні речовини, що дозволяє економніше витрачати добрива.
Сівок занурюють у ґрунт на глибину 3 см (відстань від хвостика цибулинки до поверхні гребеня), причому бажано не вдавлювати його, а покласти на гребінь донцем униз і засипати ґрунтом. При такому способі посадки ґрунт під цибулинкою залишиться пухким, корінням буде легше видобувати поживні речовини і коренева система сівка розвинеться швидше.
Читайте також:
Забудьте про цукор та оцет: найкорисніший рецепт квашеної капусти. Так робили за старих часів
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
Відключення світла будуть довше: Укренерго терміново вводить жорсткі графіки – вже з сьогодні
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
Доплати до пенсії: які види соціальної допомоги отримають пенсіонери
Електрика все ж таки подорожчає: скільки тепер доведеться платити за світло і що готує Рада
Захочеться їсти ложками прямо з банки: рецепт гарбузової ікри, яку ви точно ще не куштували