Ні для кого не секрет, що свою позицію щодо вторгнення військ РФ в Україну Естонія оголосила одразу. Так, вранці 24 лютого 2022 року представники української діаспори та жителі Естонії пікетували посольство РФ у Таллінні, протестуючи проти нападу Росії. Тоді на підтримку України вийшли понад 30 тисяч людей – населення Естонії ще ніколи не було так згуртовано. З того часу підтримка від Естонії лише зростає.

Так, нещодавно уряд Естонії схвалив відправку в Україну найбільшого досі пакету військової допомоги загальною вартістю 113 млн євро, до якого увійдуть гаубиці, боєприпаси, машини підтримки артилерійських частин і гранатомети.

Не минуло й двох тижнів з моменту цієї заяви, а українці вже отримали цей пакет допомоги від Естонії, до якого увійшли протитанкові ракети Javelin, кулемети, боєприпаси до стрілецької зброї, різна наземна та водна техніка та водолазне спорядження.

Про це повідомила у суботу прес-служба Міноборони Естонії.

Точна кількість озброєння, час прибуття та місцезнаходження не розголошуються з міркувань безпеки.

"Я радий, що черговий пакет допомоги надійшов до України і ним користуються українські захисники", – сказав голова Міноборони Естонії Ханно Певкур.

Популярні новини зараз

Румуни попросили Україну збивати російські дрони - сталося непорозуміння, але українці регочуть: "Член НАТО просить захистити..."

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

Показати ще

"Останні події в Європі показують, що відправлення важливих ракет та іншої військової допомоги Україні продовжується у великих масштабах, і цього разу разом з нашими союзниками ми надсилаємо чітке повідомлення Кремлю, що ми продовжуватимемо підтримувати Україну доти, доки не настане переможний кінець. ", - додав Певкур.

Цього тижня міністри оборони Європейського Союзу домовилися виконати свою обіцянку надіслати Україні один мільйон снарядів.

За словами Певкура, Естонія також сприяє виконанню обіцянки додатковими тисячами снарядів.

З 2022 року Естонія надала Україні військову допомогу на суму близько 500 мільйонів євро, або близько 1,4% валового внутрішнього продукту.

Уряд Естонії у грудні схвалив надання довгострокової військової допомоги Україні для захисту від російської агресії у сумі 80 млн. євро.

Читайте також:

Таке буває тільки в кіно: поліція затримала боса італійської мафії, який по простирадлах втік із в'язниці

Подбайте про це заздалегідь: що військовослужбовцю потрібно взяти на навчання під час мобілізації, щоб потім не шкодувати

Вони збивають усе: Зеленський зробив важливу заяву про системи ППО. Україна цього довго чекала

А далі я слова забув: Путін вирішив похвалитися, як співає гімн Росії та зганьбився. Відео