Україна – країна, де помідори не просто овоч, а символ щедрості та літнього достатку. Багато сортів, виведених українськими селекціонерами, відрізняються неповторним смаком і ідеально підходять для нашого клімату. Ось тільки щоб забезпечити оптимальний догляд за рослинами та збирання врожаю, рекомендується дотримуватися деяких рекомендацій від агрономів.

Так, існують високорослі детермінантні томати, які можуть досягати висоти до 130 см, є середньорослі – від 80 до 100 см, а також низькорослі сорти – від 30 до 60 см.

У відкритому ґрунті немає строгих обмежень на відстані між посадками, як у випадку з теплицею.

Однак, щоб забезпечити оптимальний догляд за рослинами та збирання врожаю, рекомендується дотримуватися наступних рекомендацій:

Для високорослих томатів відстань між рядами має становити 80-100 см, а між кущами – 70 см. Для середньорослих томатів відстань між рядами становить 70-80 см, між кущами – 50 см. Для низькорослих томатів рекомендується відстань між рядами 50 см та між кущами 30 див.

Низькорослі помідори треба садити на відстані 60 см у міжряддях та 30-40 см між рослинами. Для високорослих помідорів відстань між лунками має бути 50 см, а між рядами — 70 см. Також необхідно регулярно обрізати їх протягом вегетаційного періоду, щоб контролювати їх розвиток та сприяти добрій циркуляції повітря.

Популярні новини зараз

Нова мобілізація та відстрочка: скільки діє "броня" від призову

Путін такого не очікував: російські військові масово труяться в Україні - почався справжній мор

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Показати ще

Читайте також: