Боротьба зі шкідниками в саду, зберігаючи при цьому здоров'я сільськогосподарських культур, є постійною проблемою для садівників. Традиційні методи часто виявляються ефективними та безпечними.

Одним із таких засобів є використання проса, злаку, відомого своїми подвійними перевагами: боротьби зі шкідниками та внесення добрив.

Ефективно для перцю: просо особливо ефективно при боротьбі зі шкідниками, що вражають рослини перцю.

Розкидання проса по городу:

Щоб захистити посіви від шкідників, розкидайте просо городом, особливо біля мурашників.

Комахи залишать територію у відповідь присутність проса.

Популярні новини зараз

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Скільки тепер доведеться платити навіть за стару квартиру: що потрібно знати про нові податки

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Додаткові переваги проса:

Крім своїх шкідників, що відлякують властивостей, просо є поживною крупою, що містить важливі для рослин елементи.

Просо можна використовувати як натуральне добриво для різних культур.

Інгредієнти для приготування добрива із проса:

Півкілограма пшона.

Два літри води.

Процедура:

У два літри води додайте півкілограма пшона.

Залишіть суміш на добу.

Через відведений час ретельно перемішайте рідину.

Використовуйте цю воду, настояну на просі, для зрошення рослин.

Утилізація осаду:

Осад проса можна поховати, що принесе додаткову користь ґрунту.

Включивши просо у садівництво, можна природним чином захиститися від шкідників та одночасно удобрити врожай. Цей екологічно чистий підхід поєднується із традиційними методами, які сприяють отриманню здорового та врожайного врожаю.

Читайте також:

Невже ринуть в Україну? Європа хоче заборонити широкі позашляховики та кросовери

Адже досить змішати суперклей із содою: вас цей результат точно здивує. Стане в нагоді і в селі, і на дачі

Його потрібно обов'язково скуштувати: рецепт ситного бурякового салату з сиром та яблуком