Кожен досвідчений городник знає, щоб отримати добрий урожай томатів, потрібно правильно вибрати сорт, який підходить для конкретного клімату, ґрунту та умов вирощування.

Кожен власник своєї ділянки мріє знайти ідеальний сорт томатів, щоб овочі приносили багатий урожай, були смачними, не хворіли і довго зберігалися. Hyser назвав найкращі сорти помідорів, які можна вирощувати в Україні.

КАСТА (СУПЕРНОВА) F1

Саме цьому сорту вдалося втілити такі якості, як рання стиглість, великий розмір і висока якість плода. Цей різновид томату має хороший потенціал в Україні і для нього характерні великі врожаї, за що він такий улюблений тепличниками. З одного гектара землі можна зібрати більше 100 тонн плодів, що дуже багато для раннього томату.

Достигає через 57-60 днів від пересадки. Менше, ніж за 65 днів після висадки розсади, можна зробити першу масову вибірку томата. При цьому усі зібрані плоди будуть рівні, щільні, багатокамерні за структурою. Усередині плоди складаються з декількох камер, зовні покриті шкіркою яскраво-червоного кольору, яка не тьмяніє навіть при сильних холодах і восени.

На смак дані помідори дуже солодкі. Томат має яскравий червоний колір, навіть якщо насіння томата вирощуються у холодних умовах або на осінь! Усі зібрані плоди рівні, щільні, багатокамерні за структурою.

Популярні новини зараз

Про це вам ніхто не розповість: закопайте восени лавровий лист у город, і ви здивуєтеся

Скільки тепер доведеться платити навіть за стару квартиру: що потрібно знати про нові податки

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

А в росії так можна? У Лівані в злочинців вибухнули телефони, кухонні прилади та навіть машини

Показати ще

Що ж стосується томатів, призначених для вирощування у відкритому грунті, то вони мають відповідати певним вимогам:

  • добре переносити стресові умови вирощування;
  • мати стебло, здатне протистояти вітру, механічній обробці;
  • бути стійким до хвороб і шкідників.

Найбільш врожайні томати для відкритого грунту:

Кібіц — з ультраранніх врожайних сортів, дозрівання за 65-70 днів після висадки розсади. Компактні до 80 см заввишки кущі з пальчиковими, червоними, 55-65-грамовими смачними і ароматними плодами, підходять для південних регіонів (вирощування у відкритому грунті) і інших (вирощування у закритому грунті). Особливо підходить цей сорт для цільноплодової консервації.

Рожевий фламінго — цей сорт можна віднести до середньостиглих, тому що, найчастіше, повністю дозріває плід через 110 діб після посадки. Але деяким вдається досягти хороших результатів і після закінчення 95 днів. Плоди "Рожевого фламінго" великі, середня маса одного становить 200 г, але бувають і по 450 г.

Сфера застосування помідор досить широка: їх ріжуть в салати, готують з них закуски, а також консервують. Якщо робити з них сік, то він буде не сильно яскравим, але за смаком дивовижним.

Недолік — схильність вершинної гнилизни плодів.

Орлиний дзьоб є одним з кращих сортів великоплідних томатів. Він відрізняється високою врожайністю, не вимогливий до відходу, добре росте в теплицях, парниках, відкритому ґрунті.

Сорт має чарівний смак і томатний аромат. На розломі цукрові, солодкі, з ледь помітною кислинкою. М'якота пружна, мало сім'яна, соковита, не надто водяниста.

Домогосподарки відзначають ідеальні засолювальні якості помідора. Він гарний у свіжих і консервованих салатах. Легка кислота не вимагає додавання у свіжі салати оцтової або лимонної кислоти.

Це незамінний сорт при виготовленні соків через свою соковитості. Так, сік виходить насиченим на смак і запах, з м'якотою. Що стосується консервації, то закривати томати цілими - погана ідея.

Кармелло - томат французької селекції для відкритого ґрунту. Середньорослий, вимагає підв'язки до опори та пасинкування. Рослина стійка до вертицильозу, фузаріозу, тютюнової мозаїки. Термін дозрівання – 85-90 днів. Врожайність – 4-5 кг із рослини.

Читайте також:

Обов'язково зробіть це на городі: як відновити ґрунт на тому місці, де росли помідори

Адже все дуже просто: названо добриво, завдяки якому помідори виростуть м'ясистими та великими.

Тепер ними можна лише помилуватися: у магазинах почали різко дорожчати помідори

З одного куща можна зняти відразу два відра: як приготувати правильне підживлення для помідорів