Хтось миє сковорідку після кожного сеансу приготування, але більшість просто на це не має часу, тому в один "прекрасний момент" доводиться видаляти товстий шар нагару зі дна та стінок посуду.
Довідка:
- Нагар - це все залишки їжі та засохлий жир, які під впливом високої температури прикипіли до поверхні сковороди. Нагар також є оксидами, які виділяє метал під час сильного нагріву. Якщо своєчасно не позбавлятися шару почорнілого жиру, то ці речовини можуть потрапляти в їжу, що не є корисним для організму людини. Звичайне ополіскування водою з миючим засобом не дасть потрібного результату. Шкідливий шар ставатиме все товстішим, а видалити його буде дуже проблематично.
Отже, щоб врятувати антипригарну сковороду від нагару, її потрібно зсередини намазати половинкою цитрусу - лимонний сік відмінно переможе нагар, навіть якщо його мало. А от зовні забруднену сковороду потрібно посипати сіллю та залити її оцтом. Далі залишаємо сковорідку на півгодини, щоб нагар акуратно розм'якшився під впливом цієї суміші, після чого повторюємо сіль та оцет і знову залишаємо – тепер на чверть години.
Розм'якший нагар відчищаємо жорсткою губкою, дбайливо та акуратно. Результат вражає: ідеально чиста сковорідка просто сяє, а антипригарне покриття не пошкоджене. Процес можна повторювати іноді.
Читайте також:
Заощаджуйте час на кухні: розумні способи використання мікрохвильової печі
Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис
Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай
Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Секрет чистої кухні: спосіб відновлення білих тюлів з використанням господарського мила та соди
На кухні більше не буде молі та жучків: як потрібно зберігати крупи, щоб уникнути появи шкідників