Посуд з антипригарним покриттям популярний завдяки своїй зручності, але деякі дії можуть призвести до пошкодження покриття. Ось кілька порад, які допоможуть сковородам із антипригарним покриттям прослужити довше:

Уникайте використання металевого посуду: використання металевих ложок, виделок або лопаток може подряпати антипригарне покриття. Вибирайте посуд із термостійкого силікону, дерева чи пластику.

Розігрійте масло: перш ніж ставити сковороду на вогонь, додайте олію на холодну поверхню. Не нагрівайте порожню сковороду з антипригарним покриттям, оскільки це може пошкодити покриття.

Уникайте різких перепадів температури. Не піддавайте сковороду різким перепадам температури, наприклад, не мийте гарячий посуд під проточною холодною водою. Дайте їй повністю охолонути, перш ніж промити її теплою водою.

Тільки ручне прання: сковороди з антипригарним покриттям не можна мити в посудомийній машині. Струмені гарячої води та абразивні миючі засоби в посудомийних машинах можуть пошкодити покриття. Мийте сковороди з антипригарним покриттям вручну м'якою губкою та рідким миючим засобом.

Не залишайте їжу: не залишайте приготовлену їжу в каструлі та не ставте каструлі з їжею в холодильник. Низькі температури можуть пошкодити антипригарне покриття.

Популярні новини зараз

А в росії так можна? У Лівані в злочинців вибухнули телефони, кухонні прилади та навіть машини

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи

Показати ще

Правильне зберігання: не ставте сковороди з антипригарним покриттям один на одного на тривалий час, оскільки це може призвести до появи дрібних подряпин. Розділіть їх аркушами паперу або пергаментом для випікання або зберігайте кожен шматок окремо.

Обережне приготування: готуйте на слабкому чи середньому вогні, щоб не пошкодити антипригарне покриття. Уникайте використання металевого посуду та абразивних інструментів для чищення, таких як мочалки з грубою тильною стороною або засоби з абразивними частинками.

Будьте обережні із замороженими продуктами: не кладіть дуже холодні або заморожені продукти прямо на гарячу сковороду з антипригарним покриттям, оскільки різкі зміни температури можуть пошкодити покриття. Винятком є ​​заморожені овочі, але не кладіть на гарячу сковороду холодні продукти.

Дотримуючись цих рекомендацій, ви зможете продовжити термін служби посуду з антипригарним покриттям та зберегти його антипригарні властивості.

Читайте також:

Можна отримати 10 тисяч євро: українців потішили новою європейською допомогою

Їх називають "Тіщина хитрість": рецепт ніжних домашніх котлет, які захочеться з'їсти прямо зі сковорідки

Не пропустіть цей термін: що потрібно встигнути зробити у січні на дачі чи городі