Холодильник – це обов'язковий атрибут будь-якої кухні. У ньому ми зберігаємо свіжі продукти, приготовану їжу та напівфабрикати. Звичайно ж холодильники і морозильні камери живляться енергією від електричної мережі, проте якщо з якихось причин електрика зникає, пристрій ще деякий час здатний зберігати всередині встановлену до цього температуру. Питання – скільки?

Так, давним-давно експериментальним шляхом встановлено, що, наприклад, вертикальна морозилка після відключення електрики може зберігати холод ще 18-36 годин.

Однак багато залежить від технічних характеристик конкретної моделі холодильника.

Першим показником є ​​якість ущільнювачів. Адже, якщо ви сприяли їхньому пересиханню (обробляли, наприклад, засобами з кислотами, оцтом), то великих надій на них не покладайте.

Термін експлуатації холодильника в такій ситуації теж має вагу. Чим старіший апарат, тим менше часу він зберігатиме температуру до того, як потече.

В інструкції більшість виробників вказують, що холодильник не можна встановлювати біля батарей та обігрівачів. Однак, як показує практика, багато хто ігнорує це правило. Особливо якщо кухня маленька, там загалом важко знайти місце, де немає труб.

Популярні новини зараз

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Морози, перший сніг та сльота: синоптик попередила, чи увірветься зимова погода цієї осені

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

Ще один важливий технічний показник холодильника — теплоізоляція. Це просто як факт.

На те, чи потече ваш холодильник під час відсутності електроенергії, впливають також налаштування температурного режиму. Природно, в морозильній камері низькі температури зберігатимуться довше, особливо якщо там багато продуктів.

Через скільки часу холодильник потече

Назвати точний час вам ніхто не зможе, але приблизні цифри все ж таки навести можна. Старий холодильник може протриматися від 3 до 8 год. В окремих випадках до 10 год. А ось новий цілком може витримати та 12 год без електрики.

Щоб мінімізувати ризики, пов'язані з вимкненням холодильника, дотримуйтесь кількох правил. Перше, що потрібно зробити - це приготувати продукти, що швидко псуються: рибу, м'ясо. У готовому вигляді вони зможуть довше залишатися безпечними для споживання. Також не зазирайте без потреби в холодильник під час відключення електрики, інакше він точно швидко потече.

Читайте також:

Доведеться сидіти без холодильників та телевізорів: коли боржникам почнуть відключати електрику

Про це секрет знає не кожна господиня: для чого губки для миття посуду класти в холодильник

Завжди врятує: простий та ефективний спосіб позбутися неприємного запаху з холодильника без зусиль

Небезпечно і для приладів, і для вашого життя: які предмети в жодному разі не варто тримати на холодильнику