Похмілля – це сукупність неприємних симптомів, що виникають після вживання алкоголю. Воно проявляється головним болем, нудотою, втомою, зневодненням, зниженням рівня цукру в крові та іншими порушеннями. І продукти, з якими ви поєднували алкоголь, можуть посилювати ці неприємні стани.
Докладніше про те, які продукти не можна поєднувати з алкоголем, читайте у нашому матеріалі.
Похмілля виникає через те, що алкоголь токсичний для організму. Він розщеплюється у печінці на ацетальдегід, який також є токсичною речовиною. Ацетальдегід викликає головний біль, нудоту та інші симптоми похмілля.
Похмілля зазвичай виникає через 10-12 годин після вживання алкоголю. Воно може тривати від кількох годин за кілька днів.
З чим не можна поєднувати алкоголь
Доплати до пенсії: які види соціальної допомоги отримають пенсіонери
Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі
Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Щоб уникнути похмілля та інших неприємних наслідків вживання алкоголю, слід уникати поєднання алкоголю з деякими продуктами та напоями.
Міцний алкоголь з енергетичними напоями
Вживання міцного алкоголю з енергетичними напоями може призвести до таких наслідків:
- Погіршення координації рухів та уваги
- Підвищення ризику ухвалення необдуманих рішень
- Збільшення частоти серцевих скорочень
- Зневоднення
Суміш різних видів алкоголю
Суміш різних видів алкоголю також може викликати похмілля. Це пов'язано з тим, що печінка має розщеплювати різні види алкоголю, що призводить до додаткового навантаження на орган.
Жирна їжа, солоні закуски та молочні продукти
Жирна їжа, солоні закуски та молочні продукти також можуть погіршити симптоми похмілля.
Жирна їжа перевантажує печінку, що ускладнює розщеплення алкоголю.
Соляні закуски сприяють зневодненню, що також може посилити симптоми похмілля.
Молочні продукти можуть згорнутися у шлунку під впливом алкоголю, що може призвести до болю в животі та діареї.
Поради щодо запобігання похмілля
Щоб уникнути похмілля, слід дотримуватись наступних рекомендацій:
- Не вживайте надто багато алкоголю.
- Пийте алкоголь повільно, щоб організм міг його засвоїти.
- Їжте поживну їжу перед вживанням алкоголю.
- Пийте багато води, щоб уникнути зневоднення.
Читайте також:
Про цю небезпеку мало хто знає: які фрукти в жодному разі не можна поєднувати з алкоголем
Швидко зіпсуються: які фрукти не можна тримати поряд один з одним
Його можна розтягнути на весь тиждень: названо фрукт, який допомагає дуже швидко заснути
Це просто божественно: домашнє вино з дачного винограду за грузинським рецептом