Економіст Олексій Кущ звернув увагу громадськості на можливу появу фальшивих 200-гривневих купюр у столиці України, Києві.

Він уточнив, що йдеться про грошові квитки старого зразка, випущені у 2014 році, і що вони мають досить високу якість підробки. Підроблені купюри, за словами економіста, можуть бути важко помітними, оскільки навіть наявність водяного знака не гарантує справжність.

Кущ наголосив, що увага до деталей може допомогти виявити фальшивку.

Він радить звернути увагу на магнітну стрічку, яка має бути позначена жовтою лінією. Крім того, якість паперу підроблених купюр відрізняється від оригіналу, і це можна помітити навпомацки.

Експерт також застерігає про велику кількість підробок, підкреслюючи, що це може бути наслідком впровадження якісної поліграфії промислового рівня.

У зв'язку з цим він закликає до пильності та попереджає про можливі фінансові втрати у разі потрапляння фальшивих грошей в обіг.

Проте варто зазначити, що національний банк поки що не підтвердив цю інформацію.

Популярні новини зараз

Морози, перший сніг та сльота: синоптик попередила, чи увірветься зимова погода цієї осені

Забудь про "Крабов'є": новий рецепт салату "Оленка" з крабовими паличками та грибами

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

У світлі цього ситуація вимагає уважного ставлення з боку населення та відповідних органів, щоб запобігти поширенню підроблених банкнот та забезпечити надійність грошової системи.

Читайте також: