Українці тепер можуть готуватися до теоретичного іспиту на посвідчення водія самостійно, без відвідування автошколи. Порядок цієї зміни було затверджено Кабінетом Міністрів, повідомила прес-служба Головного сервісного центру МВС. Рішення ухвалено після того, як у червні 2023 року Верховна Рада ухвалила законопроект №7354.

Оригінально планувалося, що ця можливість стане доступною з 31 жовтня 2023 року, але через неврегульовані законодавчі моменти це сталося лише в середині листопада. Тепер для складання теоретичного іспиту у сервісному центрі МВС не обов'язково проходити навчання в автошколі. Ви можете готуватися до іспиту вдома. Однак, за бажанням, ви, як і раніше, можете вибрати навчання в автошколі.

Важливо відзначити, що для складання практичного іспиту на посвідчення водія як і раніше необхідно проходити навчання в автошколі. Цей аспект залишився без змін.

У липні 2023 року МВС розпочало реформування своїх сервісних центрів. До кінця 2023 року теоретичний та практичний іспити можна буде складати лише у 55 сервісних центрах МВС. Це рішення прийняте з метою зменшення корупції та кращого контролю за процесом складання іспитів.

Згідно з новими правилами, у класах для теоретичного іспиту мають бути встановлені відеокамери для контролю за процесом. З 2024 року доступ до класу буде дозволено лише після автоматичного підтвердження особи кандидата у водії. Також автомобілі для теоретичного іспиту будуть оснащені відеокамерами та аудіозаписом для запису рухів екзаменатора та кандидата.

Наразі Головний сервісний центр МВС розробляє кодекс спілкування екзаменаторів з кандидатами у водії з метою підвищення професіоналізму та ввічливості екзаменаторів.

Популярні новини зараз

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Як відчистити духовку від нагару та застарілого жиру без хімії: методи, які здивують ефектом

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Читайте також: