Коли вибираєте собі автомобіль, важливо врахувати, наскільки він буде дешевий в обслуговуванні. Якщо ви цього не врахуєте, то щороку доведеться витрачати багато грошей на його ремонт та паливо.

Отже, які автомобілі коштують дешевше в обслуговуванні? Експерт-інженер з автомобілів, Денис Черниш, каже, що можна розділити автомобілі на дві групи: ті, у яких двигуни внутрішнього згоряння (ДВС) – це бензинові та дизельні, а також ті, що працюють на електриці.

У автомобілів з ДВС багато рухомих частин, які зношуються з часом і потребують мастила. Крім того, вони мають додаткове обладнання для зниження викидів в атмосферу, але це обладнання потребує регулярного обслуговування.

На відміну від них, електричні автомобілі не мають таких складних систем. У них є лише підвіска.

Отже, найдешевшими в обслуговуванні є електричні автомобілі із простою підвіскою.

І ще один важливий момент: чим більше технологій в автомобілі, тим більша ймовірність поломок. Тому чим простіше автомобіль, тим дешевше його обслуговування. Якщо ви віддаєте перевагу автомобілям з ДВС, вибирайте передньопривідні автомобілі з простими 4-циліндровими двигунами без додаткових систем, таких як стабілізація, антиблокування гальм та кондиціювання повітря.

Популярні новини зараз

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Kyivstar, Vodafone та Lifecell приготуватися: тепер почнуться штрафи через відключення світла

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

Забудь про "Крабов'є": новий рецепт салату "Оленка" з крабовими паличками та грибами

Показати ще

Наприклад, під такі автомобілі підходять старі моделі, такі як Daewoo Lanos та Chevrolet Aveo до 2006 року. Вони прості в обслуговуванні, і на ринку є багато дешевих запчастин для них.

"У цих машинах нема чому ламатися. А на те, що є, то на ринку дуже великий вибір бюджетних запчастин", - додав інженер.

Читайте також: