Неправильне паркування - це серйозна проблема, яка може призвести до нещасних випадків і труднощів у русі. У деяких країнах для боротьби з неправильним паркуванням використовуються штрафи, але вони не завжди виявляються ефективними. Тому деякі знаходять химерні засоби покарання за неправильне паркування, наприклад, великі присоски.

Докладніше про те, навіщо за кордоном деяким водіям на двері машини вішають величезну присоску, читайте в нашому матеріалі.

У Китаї, де за неправильне паркування передбачено штраф, влада пішла далі і вигадала новий спосіб покарання порушників - великі присоски.

Присоски кріпляться до дверей водія автомобіля і мають шнур, який обмотує бічне дзеркало. Шнур служить для того, щоб присоска не впала на дорогу, якщо якимось чином відкріпиться від дверей.

Усередині пристрою є таймер та GPS. Таймер використовується для відстеження кількості днів, протягом яких пристрій був прикріплений: чим довше не знімаєш, тим більший штраф. А GPS використовуватиметься для пошуку порушника.

За словами влади, присоски покликані не лише покарати порушників, а й присоромити їх. Водій повинен почуватися ніяково при їзді з приклеєною до машини присоскою.

Популярні новини зараз

Нова мобілізація та відстрочка: скільки діє "броня" від призову

Про це вам ніхто не розповість: закопайте восени лавровий лист у город, і ви здивуєтеся

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Історія створення присосок

Присоски були вперше використані в Китаї у 2022 році у місті Чженьчжоу. Ідея належала місцевому чиновнику на ім'я Ван Цзянь. Ван Цзянь був незадоволений тим, що в місті багато неправильно припаркованих автомобілів, і вирішив вигадати спосіб, який би не тільки карав порушників, а й змушував їх змінити свою поведінку.

Присоски – це новий та незвичайний спосіб покарання порушників правил паркування. Поки що рано говорити про їхню ефективність, але вони вже привернули увагу громадськості у всьому світі.

Скріншот із мережі

Читайте також:

Чому ваша машина може затихнути, якщо ви заллєте повний бак палива

Багато хто навіть не здогадувався: для чого потрібна ручка над сидінням водія

Щоб не загробити машину: що потрібно знати про пересування містом у дощі