Ціни на автомобільні запчастини зростають, тому їх придбання стає дедалі складнішим. В результаті практичні поради, якими користувалися наші бабусі та дідусі, знову набувають актуальності.

У наш час універсальні розчини, такі як WD-40 і суперклей, стали незамінними для ремонту гуми, пластику, обробки різних поверхонь, коли вони застрягли, зазнали корозії або скриплять.

Однак в епоху наших бабусь і дідусів для вирішення таких проблем, як пластик і запітнілі вікна, використовувалися різні універсальні засоби.

Господарське мило, наприклад, виявилося цінним як удома, так і в машині. Їм натирали скрипучі деталі кузова та салону. Коли вікна запітніли, їх можна було очистити, якщо добре протерти їх милом, а коли двері рипіли, нанесення цього засобу на гумові ущільнювачі творило чудеса.

Це може здатися незначною проблемою порівняно з лайфхаком, який може врятувати становище, якщо ваш бак протікає. У радянські часи багато паливних баків було виготовлено з металу, що призводило до іржі та можливих витоків.

Отже, в ті часи батьки і дідусі вдавалися до простого трюку: зіткнувшись з паливним баком, що протікає, вони наносили господарське мило, щоб тимчасово загерметизувати текти. Коли «справжнє» господарське мило контактувало з бензином, воно утворювало густу, схожу на пластик речовину.

Популярні новини зараз

Забудь про "Крабов'є": новий рецепт салату "Оленка" з крабовими паличками та грибами

Ви це викидаєте і не замислюєтеся: які відходи врятують вашу моркву від шкідників

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи

Показати ще

Це тимчасове рішення ефективно затикало невеликі дірки, дозволяючи їм дістатися станції технічного обслуговування або гаража для більш надійного ремонту.

Хоча це швидке рішення спрацювало якийсь час, у довгостроковій перспективі завжди бажано було б правильно відремонтувати паливний бак.

Читайте також:

Спатимете як немовля: 5 кімнатних рослин, які покращують сон і позбавляють безсоння

Перерахунок пенсій: хто з українців отримуватиме на кілька тисяч більше

У жодному разі не мийте їх: як зберігати яблука, щоб вони всю зиму були свіжими і не гнили