Цікаво озирнутися на те, наскільки різні радянські моделі автомобілів могли б відрізнятися, якби певні конструктивні та інженерні рішення були прийняті по-іншому. Ці альтернативні конструкції та ідеї дають нам уявлення про творчі можливості радянського автомобілебудування. Ось короткий виклад того, чим ці радянські моделі автомобілів могли відрізнятись:

ВАЗ-2106.

АВТОВАЗ вивчав варіанти модернізації з німецьким автовиробником Porsche, але класичний дизайн ВАЗ-2106 залишився багато в чому незмінним.

ВАЗ-2106

Москвич-2140.

Були зроблені спроби модернізації Москвич-412, внаслідок чого було створено прототипи типу Москвич-3-5-6, оснащені сучасним 1,7-літровим двигуном та автоматичною коробкою передач Borg Warner. Однак у виробництво ці прототипи не надійшли, а Москвич-2140 зберіг класичний дизайн.

Популярні новини зараз

А в росії так можна? У Лівані в злочинців вибухнули телефони, кухонні прилади та навіть машини

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Москвич-2140

ЗАЗ-966.

«Вухатий» Запорожець спочатку проектувався з кузовом, що нагадував американський Chevrolet Corvair. Однак із міркувань безпеки та популярності книги, в якій висвітлюються проблеми з Corvair, ЗАЗ-966 натомість став нагадувати німецький NSU Prinz.

ЗАЗ-966

ГАЗ-3102 "Волга".

Альтернативна версія ГАЗ-3101 була запропонована в 1973 році і відрізнялася значними змінами в дизайні, включаючи плоскі радіаторні грати, інший капот, нову оптику і хромовані деталі. У салоні також з'явилася нова панель приладів. Він оснащувався 4,25-літровим 115-сильним двигуном із автоматичною коробкою передач. Проте у виробництво пішла саме класична ГАЗ-3102 "Волга".

ГАЗ-3102 Волга

ВАЗ-2107.

У 2007 році був представлений проект модернізації ВАЗ-2107 (Lada Riva), метою якого було надати йому більш витончений зовнішній вигляд із пластиковими бамперами, новою решіткою радіатора, оновленою оптикою та різними змінами кузова. Розглядалася та модернізація двигуна. Однак проект, відомий як ВАЗ-2107М або Класика 2, зустріли негативні відгуки громадськості, і початкова конструкція ВАЗ-2107 залишилася незмінною.

ВАЗ-2107

Ці приклади відображають динаміку та зміни, які радянські автовиробники враховували, але не завжди реалізовували. Зрештою, класичний дизайн цих автомобілів залишився знаковим для своєї епохи.

Читайте також:

Це стане в нагоді кожному: як відрізнити підроблену сметану від справжньої та якісної. Простий трюк

Ви будете здивовані чистоті речей: для чого багато господинь кидають у пральну машинку губку для посуду

Багато власників машин про це не знали: чи можна змішувати рідини, що охолоджують, різного кольору.