У зимовий час, а також у період холодної осені кожен автовласник стикається з проблемою зледеніння лобового скла. Щоб очистити його, доводиться використовувати спеціальний скребок, що може бути стомлюючим, але необхідним процесом, через що водії часто шукають простіші методи очищення льодового скла.

Докладніше про те, як швидко очистити скло від льоду, не прогріваючи машину, читайте у нашому матеріалі.

Безперечно, можна встановити систему підігріву лобового скла і забути про проблему зледеніння. Однак таке рішення може бути досить витратним. Натомість, є більш бюджетний спосіб створити "рідкий підігрів" - ефективний і простий спрей, який легко можна зробити самостійно.

Для виготовлення такого спрею вам знадобляться такі інгредієнти:
- вода;
- антифриз;
- тара з розпилювачем.

Основним компонентом спрею є антифриз, який, швидше за все, має кожен автовласник. Він чудово справляється зі зледенінням. У відповідну ємність додаємо 1 частину води та 2 частини антифризу, ретельно перемішуємо. Тепер спрей готовий!

Розпорошуємо отриману суміш на всю поверхню лобового скла, і вже за кілька секунд крижана кірка легко зчиститься, лише провівши пальцем по склу.

Популярні новини зараз

Скрізь цю стіну ще треба пробитися: 5 найхолоднокровніших знаків Зодіаку, емоції яких важко дізнатись

Kyivstar, Vodafone та Lifecell приготуватися: тепер почнуться штрафи через відключення світла

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Потрібно трохи почекати й видалити лід, що розтанув, за допомогою двірників, при необхідності також можна використовувати омивач для того, щоб повністю очистити скло.

Тепер ви можете насолоджуватися чистим лобовим склом і позбавитися проблеми зледеніння. Цей саморобний спрей є простим та ефективним рішенням, яке дозволяє заощадити гроші на установці системи підігріву.

Ранкові процедури очищення лобового скла більше не викликають втоми завдяки простому і доступному способу, який ви можете самі приготувати.

Читайте також:

Чому ваша машина може затихнути, якщо ви заллєте повний бак палива

Це знадобиться кожному: як завезти машину, якщо раптом сів акумулятор.

Не нарвіться на великі неприємності: що потрібно зробити після того, як перевели машину на газ