Один автомобіліст розпочав унікальний проект, збираючи саморобні автомобілі, створені ще за радянських часів. Серед його зростаючої колекції – знамените купе Virus. У цій статті мова піде про ще одне інтригуюче авто-химерне жовте купе, що нагадує старі італійські спорткари, оснащене жигулівським двигуном і трансмісією.

Кузов купе виготовлений зі скловолокна, широко використовуваного матеріалу серед автобудівників, що дозволяє реалізувати сміливі панелі кузовів, задумані творцем проекту. Примітною конструктивною особливістю цього автомобіля, що нагадує про 1990-і роки, є висувні фари, управління якими здійснюється за допомогою кнопки на передній панелі. Задні ліхтарі були взяті від югославського автомобіля Zastava 101.

Радянський спорткар із мотором від Жигулі

Цей автомобіль побудований на металевій рамі з металевим днищем, а спереду встановлений жигулівський двигун об'ємом 1,2 літра і потужністю 59 кінських сил, вміло прихований під капотом зі скловолокна, що відкривається вбік. У моторному відсіку представлені різні нестандартні рішення спеціально розроблені для цього автомобіля.

Радянський спорткар із мотором від Жигулі

Більшість стекол автомобіля зроблена з плексигласу, а лобове скло перероблено з «Волги», краям якого надали потрібну форму за допомогою алмазного диска.

Популярні новини зараз

Нова мобілізація та відстрочка: скільки діє "броня" від призову

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Kyivstar, Vodafone та Lifecell приготуватися: тепер почнуться штрафи через відключення світла

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Салон цього унікального автомобіля може похвалитися кількома цікавими особливостями. Пасажирське сидіння повертається на 90 градусів, що полегшує посадку та вихід, а сидіння водія є імпровізованим гоночним ковшеподібним сидінням. Прилади запозичені від ВАЗ-2106, а кермо – від іномарки.

Радянський спорткар із мотором від Жигулі

Що особливо цікаво у цій машині, так це те, що це не просто експонат; це повністю функціональний автомобіль, який активно використовується його власником.

Читайте також:

Ви перестанете купувати це в магазинах: як узимку виростити свіжу зелень на підвіконні

Чекайте на неприємності: що буде, якщо ви щось продаєте в інтернеті. Українців уже попередили

Найніжніша смакота: рецепт заливного пирога з грибами та сиром на кефірі