Систематичні стрибки цін на пальне змушують автомобілістів знайти способи заощадити на заправках. Одним із популярних варіантів є заправка автомобіля на 5 літрів. Однак, виникає питання: що ж краще - заправляти до повного бака або зупинятися на 5 літрах?

Докладніше про те, чим небезпечна їзда на порожньому баку, читайте у нашому матеріалі.

Досвідчені водії знають, що економія на заправці може мати негативні наслідки. Адже така практика може спричинити проблеми з паливною системою автомобіля і навіть призвести до ламання паливного насоса. До того ж, неякісне паливо може негативно зашкодити роботі двигуна, скорочуючи його ресурс.

Коли ви вже сіли за кермо, вам не варто турбуватися про нестачу палива. Тому наша порада – заправляйтеся до повного бака та насолоджуйтесь безтурботною поїздкою.

Заправка на 5 літрах або їзда на порожньому баку має негативні наслідки:

- Можливе пошкодження бензонасоса через його перегрівання та перегорання моторчика через нестачу палива. Це може спричинити необхідність проведення дорогого ремонту.
- У випадку, якщо спалахує лампочка рівня палива, у вас залишається достатньо запасу для спокійної поїздки далі - приблизно 30-40 кілометрів за нормальної експлуатації автомобіля.
- Деякі експерти рекомендують бути обережними з точністю покажчика рівня палива, оскільки він може мати певну похибку. Тому краще переплачувати та бути впевненим, що у вас достатньо палива, ніж ризикувати залишатися на дорозі без бензину.
- Важливо пам'ятати, що навіть коли вам уже здається, що у бензобаку закінчилося паливо, воно ще може перебувати у паливній магістралі. Так що не варто доводити ситуацію до крайності й віддайте перевагу заправці до повного бака.

Популярні новини зараз

Тепер повістки вручатимуть по-новому: до чого слід готуватися

А в росії так можна? У Лівані в злочинців вибухнули телефони, кухонні прилади та навіть машини

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Тому, шановні автолюбителі, не заощаджуйте на паливі для своїх автомобілів. Якщо хочете заощадити, краще зверніть увагу інші аспекти раціонального використання ресурсів.

Читайте також:

Чому ваша машина може затихнути, якщо ви заллєте повний бак палива

Це знадобиться кожному: як завезти машину, якщо раптом сів акумулятор.

Не нарвіться на великі неприємності: що потрібно зробити після того, як перевели машину на газ