Усім любителям гострих та смачних закусок сподобається смачна та ароматна закуска з помідорів – помідори по-корейськи. Подавати такі помідори можна як на святковий стіл, так і на повсякденний, вони чудово доповнять страви з м'яса, птиці чи картоплі.
Помідори – 1,3 кг Перець болгарський – 200 г Морква – 80 г Цибуля ріпчаста - 60 г Часник - 5-6 зубчиків Петрушка свіжа – 15 г Кріп свіжий - 15 г Олія - 70 г Оцет столовий (9%) – 70 г Соль - 1 ч. ложка Цукор - 50 г Перець чорний мелений - 0,25 год.Вказана кількість продуктів розрахована на 2 банки об'ємом по 1 л.
Приготування починається із підготовки продуктів.
Отже, болгарські перці потрібно вимити, розрізати на дві половинки вздовж і видалити внутрішню частину насіння. Очищену м'якоть перців нарізаємо кубиками середнього розміру.
Часник очистіть і крупно наріжте.
Нарізані перці та часник викладіть у чашу блендера. Збийте вміст чаші блендера. Всі шматочки перців та часнику повинні подрібнитись у кашку.
Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис
Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Моркву очистіть та натріть на тертці для корейської моркви.
Петрушку та кріп промийте, струсіть і дрібно наріжте.
Цибулю очистіть і наріжте дуже дрібними кубиками.
Далі у великій мисці з'єднуємо подрібнені перці та часник, нарізані цибулю та зелень, а також натерту моркву. Додаємо в миску сіль, цукор, олію, оцет і чорний мелений перець.
Банки та кришки вимийте у гарячій воді з содою та ретельно промийте. Банки потрібно простерилізувати будь-яким доступним способом.
Потім акуратно перемістіть простерилізовані кришки та банки на чистий кухонний рушник.
Наповніть стерильні банки скибочками помідорів, прошаровуючи овочевою сумішшю.
На дно великої каструлі покладіть чистий кухонний рушник. Поставте в каструлю заповнені банки. Акуратно налийте воду в каструлю так, щоб вона приблизно на 3 см не доходила до верхнього краю банок. Накрийте банки чистими кришками. Доведіть воду до кипіння та стерилізуйте заготівлю на невеликому вогні приблизно 30-40 хвилин.
Наповнені банки щільно закрутіть кришками, переверніть і укутайте в теплу ковдру або вовняну хустку.
Після повного остигання банок поставте заготовку на зберігання у темне прохолодне місце.
Читайте також:
Дачник розповів, для чого він робить дірки у кришках для консервації: багатьох це здивує
Що потрібно консервувати у вересні: кулінарний календар української господарки
Аромат-спокусник: рецепт консервованих кабачків із вишнею на зиму. Ви закохаєтеся в цю страву
Взимку ви насолоджуватиметеся цією консервацією: рецепт ікри зі стручкової квасолі та помідорів