Котлети з фаршу, цвітної капусти та сиру - ніжна, ароматна та дуже апетитна страва для любителів овочів. А щоб вийшло ще смачніше, подавайте його зі своїм улюбленим соусом.

Отже, щоб приготувати соковиті котлети з фаршу, цвітної капусти та сиру, знадобиться такий набір продуктів:

  • фарш свинячо-яловичий - 500 г;
  • капуста цвітна - 350 г;
  • сир моцарелла – 130 г;
  • цибуля ріпчаста - 150 г;
  • морква – 100 г;
  • часник – 1-2 зубчики;
  • яйце – 1 шт.;
  • кріп сушений - 1 ч. ложка;
  • сушена петрушка - 1/2 ч. л. ложка
  • паприка мелена - 1 ч. ложка;
  • сіль - 2/3 ч. ложки (за смаком);
  • перець чорний мелений - щіпка;
  • олія рослинна - 20-30 мл (1-2 ст. ложки)

важливо!

  • Замість кропу та петрушки можна взяти інші сушені трави на власний розсуд.

Цибулю очищаємо і нарізаємо маленькими кубиками, відправляємо у широку миску.

Моркву очищаємо, натираємо на дрібній тертці та додаємо до цибулі.

Цвітну капусту знаємо на великі суцвіття, добре промиваємо.

Популярні новини зараз

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

Полуницю не потрібно вкривати чим завгодно: секрети, які допоможуть відлякати гризунів узимку

"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще

Натираємо цвітну капусту на великій тертці, додаємо до цибулі та моркви.

Туди ж часник, очищений і подрібнений на дрібній тертці (або пропущений через прес).

Свинячий фарш, чорний мелений перець і сіль відправляємо до овочів.

Присмачуємо кропом, петрушкою та паприкою.

Все добре перемішуємо до однорідності.

Деко застилаємо пергаментом.
З фаршу формуємо пишні котлетки середнього розміру (вийшло 13 штук).
Викладаємо на лист. Змащуємо кожну котлету зверху і з боків олією.

Відправляємо котлети в розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Поки котлети запікаються, яйце розбиваємо в миску, збиваємо до однорідності.

Моцареллу натираємо на великій тертці та з'єднуємо з яйцем.

Перемішуємо.

Через якийсь час дістаємо котлети з духовки, зверху розподіляємо яєчно-сирну масу.

Повертаємо котлети в духовку на 3-5 хвилин до розплавлення сиру.

Завдяки запіканню в духовці та наявності овочів котлети виходять кориснішими та підійдуть для здорового харчування.

Читайте також:

І навіть на трьох штуках ви не зупинитесь: рецепт ніжних картопляних котлет із сиром

Від цього запаху потечуть слинки: рецепт грибних котлет у сирному соусі

Ви будете їх розхоплювати відразу двома вилками: рецепт ніжних і соковитих курячих котлет із сиром усередині

Їх хочеться їсти, навіть коли ви ситі: рецепт соковитих котлет із пекінською капустою