Жителям України повідомили про те, що на них очікує ще одна велика індексація соціальних виплат. Так, у ПФУ розповіли, на кого чекають надбавки, і якими вони будуть.

Цю публікацію оприлюднили на порталі новин «today»

Відомо, що є закон згідно зі ст. 31 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування", в якому йдеться про перерахунок страхових виплат. Це свідчить про те, що якщо склад сім'ї померлого змінюється чи відбувається зміна через професійну працездатність українця у %, то буде зроблено перерахунок щомісячної страхової виплати для кожного громадянина України.

Така процедура також проводиться щороку 1 березня. Вона залежить від середньої зарплати всіх українців та від зростання цін. Так, це каже, що вже у березні місяці мають бути підвищені виплати, але вони не можуть бути понад 1500 гривень.

Важливо, що у категорію перерахунку потрапляють ті люди, які тимчасово непрацездатні. Також якщо втрачено стійку професійну працездатність, то людина може розраховувати на одноразову допомогу. Якщо людину перевели на роботу, де зарплата нижча, то також варто чекати на допомогу від держави. Ще йдеться про щомісячні виплати дітям, які народилися з інвалідністю та травми, які отримані на виробництві.

Також варто згадати і про страхові виплати непрацездатним членам сім'ї у разі смерті потерпілого. Сюди відносяться одноразові виплати на цілу сім'ю, кожному члену сім'ї та ті, хто перебувають на утриманні у потерпілого.

Популярні новини зараз

Їжа для всієї родини: рецепт гарячих сосисок у конвертах

Огірки виростуть солодкими і хрусткими: як правильно посадити насіння, не зіпсувавши їх

Не потрапіть на прийом: як українців обманюють при оренді квартир

Показати ще

Читайте також:

Скандал у Москві: вдовам російських військових видають цукерки та ковбасу замість виплат та машин

Хто залишиться без додаткових виплат: названо 4 групи пенсіонерів