Увага! Банан краще взяти дуже стиглий, з темними плямами - такий плід найзапашніший, він дасть кексу максимум смаку.

Вершкове масло покладіть у вибраний посуд і розтопіть у мікрохвильовій печі імпульсами по 5 секунд на середній потужності (~500Вт). Всипте в олію цукор, вбийте яйце.

Віночком (або виделкою, якщо ви не на кухні) розмішайте продукти до однорідності. Влийте молоко. Банан очистіть і розімніть вилкою в пюре. Навіть якщо у вас залишаться невеликі шматочки, не страшно це додасть кексу фактурність. Покладіть розім'ятий банан у тісто.

Перемішайте. У муку всипте розпушувач, перемішайте. По ложці додайте|добавляйте| муку|борошно| в тісто, розмішуючи після кожної. Не додавайте все борошно, якщо тісто стане густим. Або, навпаки, додайте ще трохи, якщо воно видасться вам рідким. Тісто має стати як сметана середньої жирності.

Візьміть чашки, які можна ставити у мікрохвильову піч. Розкладіть тісто по них. Наливайте не до країв, вистачить і 2/3 об'єму – при випіканні кекс може втекти.

Готуйте кекс в мікрохвильовій печі при потужності 800Вт 2-4 хвилини або більше (орієнтуйтеся на свою мікрохвильовку). Готовність перевірте зубочисткою - вона вийде сухою із серединки.

Популярні новини зараз

Кілограм за копійки: чому українці масово відмовляються від огірків навіть після обвалу цін

ChatGPT зіпсував відпустку: іспанська пара застрягла в аеропорту через штучний інтелект

Мобілізація дівчат близько? ТЦК запроваджує нові правила для випускниць-медиків, є лише 7 днів

Том Круз сказав "ні" Трампу: тепер голлівудська зірка пропустить вручення престижної премії

Показати ще

Читайте також:

Ідеально під картоплю: як приготувати мойву ніжного посолу в домашніх умовах