Тушкована куряча печінка з яблуками – звучить непоєднувано та незвичайно, проте спробувати саме такий варіант приготування печінки варто всім і кожному. Тушкована куряча печінка з яблуками виходить ніжною, пікантною та дуже смачною. Печінкою за цим рецептом з задоволенням ласуватимуть і діти і дорослі.
Інгредієнти:
- печінка куряча - 600 г;
- яблуко (зелені) - 2 шт;
- цибуля ріпчаста - 150 г;
- олія (для смаження) - 40 г;
- борошно пшеничне / борошно (для панірування) - 2 ст. л.;
- вино біле сухе - 75 г
- Цукор - 10 г
- Горіх мускатний (щіпка)
- Зелень (сушена)
- Коріандр - 0,5 ч. л.
- Перець чорний (за смаком) - 0,5 ч. л.
- Сіль за смаком
Час приготування: 45 хвилин
Кількість порцій: 4
Важливо! Печінка дуже корисний продукт, який містить поживні речовини. Вона багата білками, мінералами і вітамінами, зокрема, вітаміном С і вітаміном В12. Крім того, в ній міститься залізо, фолієва кислота, рибофлавін, калій, фосфор і інші корисні мікроелементи.
Якщо печінка свіжа, то вона повинна бути гладкою і мати коричневий або червоно-коричневий колір.
Перерахунок пенсій 1 квітня провели за новими правилами: що чекає працюючих пенсіонерів
Тіна Кароль показала м’язи Шварцнеггера: як співачка підтримує форму і що стоїть за її трансформацією
"Шахеди" літають та скидають вибухонебезпечні предмети: у МВС попередили українців, побачите це - не наближайтесь
Зростання пенсій, обвал цін на ліки, масова мобілізація, заборона на риболовлю та лікарняні: квітень багато змінить
В першу чергу печінку необхідно помити й обсушити. Курячу печінку потрібно запанірувати в борошні і прожарити.
У гарячу сковорідку з рафінованою олією кладемо печінку й не накриваючи обсмажуємо з однієї сторони, поки не зникне червоний колір. Коли одна сторона печінки підрум’яниться, шматочки печінки потрібно перевернути і смажити з іншого боку.
На окремій сковорідці: нарізати напівкільцями цибулю, посолити, посипати цукром (2-3 чайні ложки) і обсмажити на олії до золотавого кольору. Після цього нарізати яблука тоненькими скибочками, додати до підсмаженої цибулі і перемішати. Далі солимо, додаємо вино і тушкуємо 5-7 хвилин.
Увага! Найкраще для рецепта підходять кисло-солодкі яблука.
Цибульно-яблучну піджарку потрібно додати до печінки і тушкувати ще 5-7 хвилин на повільному вогні.