Кажуть, що попкорн з гречки виходить дуже ніжний, повітряний і хрумкий і може стати чудовим доповненням до будь-якого виду страв – супів, салатів, закусок та десертів. Є у цієї страви, щоправда, один негативний момент – для приготування потрібно багато часу.
Отже, для приготування гречка-корну знадобляться:
- гречана крупа (ядриця);
- рослинна олія для смаження;
- вода;
- сіль, цукрова пудра або спеції на смак (за бажанням).
Використовується в рецепті звичайнісінька гречана крупа - ядриця, тобто. цільні зерна гречки. Колоте чи подрібнене зерно не підійде.
Готуємо гречку будь-яким зручним способом – варимо розсипчасту кашу або просто замочуємо крупу на ніч у невеликій кількості води. Приблизна пропорція: 1,7 склянки води на 1 склянку гречки (тобто води беремо трохи менше, ніж у класичному співвідношенні для приготування 1:2). Тут головне, щоб зерна залишилися цілісним і не перетравилися.
Просушуємо гречку. Можна розкласти відварену гречку тонким шаром на килимок для випічки і просушити 2,5 години в духовці при температурі близько 70 С. А можна просто розкласти тонким шаром на лист і залишити на ніч при кімнатній температурі.
Обсмажуємо в добре розігрітій олії - це займе буквально кілька секунд. Масло потрібно нагріти до появи легкого серпанку, тобто, воно має бути дуже гарячим - мінімум 200 градусів. Смажимо гречку в ситі невеликими порціями.
Польща зібралася перекрити кордон із Україною
Лимон для схуднення не вранці, а перед сном: як правильно вживати, щоб кілограми танули
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
Далі потрібно буде обсушити гречку на паперових рушниках.
Приправляємо на смак - сіллю, цукровою пудрою, будь-якими спеціями... Перемішуємо і пересипаємо в посуд для подачі.
Читайте також: