Шефкухар Євген Клопотенко допомагає українцям пережити війну, працюючи на кулінарному фронті.
Нещодавно у блогу в Instagram він розповів, як можна швидко приготувати улюблену багатьма гречку, або кускус. Шефкухар пропонує просто запарювати ці крупи гарячою водою і можна навіть зберігати в термосі.
А ще ділиться маленьким лайфгаком і каже, що гречку можна навіть залити холодною водою, бо вона вже приготована, просто висушена.
До речі, якщо гречку запарювати, а не варити, то при такому способі приготування майже в три рази знижується калорійність продукту, при цьому він краще зберігає всі свої корисні властивості.
Довідка: Гречка містить у своєму складі до 15% білка і майже 60% повільних вуглеводів. Енергетична цінність становить 334 ккал на 100 грам продукту. Приблизно стільки ж калорій міститься в вареної ядриці. А от калорійність запареної гречки – 100-110 ккал на 100 грам.
Увага! Можна запарювати крупу водою, холодною або окропом, а можна "запарювати" за допомогою кефіру – це наситить блюдо молочним білком і пробіотиками, калорійність збільшиться максимум до 150 ккал.
Леонардо Ді Капріо став об’єктом насмішок разом із 27-річною дівчиною: батя з пузом і юна богиня
Рецепт салату-загадки "Інтрига": всього 5 інгредієнтів, а смак ніби з ресторану
Кілограм за копійки: чому українці масово відмовляються від огірків навіть після обвалу цін
"Хтось поганий, а хтось хороший": 37-річна Олена Шоптенко вперше відверто розповіла, чому розлучилася з чоловіком
Лікарі вважають користь запареної гречки незаперечною, тому рекомендують її до широкого вжитку і обов’язковому включенню в програму правильного харчування при цукровому діабеті, хворобах печінки, анемії і серцево-судинних захворюваннях. Крім того, приготована таким способом ядриця:
- виводить з організму шлаки і токсини;
- покращує стан волосся і нігтів;
- допомагає при захворюваннях шкіри.
Читайте також:
Може відмовити серце: названі крупи, від яких краще відмовитись
Названо рецепт простого напою, що очищає печінку від токсинів
Так робили козаки: як приготувати справжній український хрін у домашніх умовах. Рецепт