Шефкухар Євген Клопотенко допомагає українцям пережити війну, працюючи на кулінарному фронті.
Нещодавно у блогу в Instagram він розповів, як можна швидко приготувати улюблену багатьма гречку, або кускус. Шефкухар пропонує просто запарювати ці крупи гарячою водою і можна навіть зберігати в термосі.
А ще ділиться маленьким лайфгаком і каже, що гречку можна навіть залити холодною водою, бо вона вже приготована, просто висушена.
До речі, якщо гречку запарювати, а не варити, то при такому способі приготування майже в три рази знижується калорійність продукту, при цьому він краще зберігає всі свої корисні властивості.
Довідка: Гречка містить у своєму складі до 15% білка і майже 60% повільних вуглеводів. Енергетична цінність становить 334 ккал на 100 грам продукту. Приблизно стільки ж калорій міститься в вареної ядриці. А от калорійність запареної гречки – 100-110 ккал на 100 грам.
Увага! Можна запарювати крупу водою, холодною або окропом, а можна "запарювати" за допомогою кефіру – це наситить блюдо молочним білком і пробіотиками, калорійність збільшиться максимум до 150 ккал.
Термінове попередження про масований ракетний удар: посольство США б'є на сполох
Почистили часник - не викидайте лушпиння: чому досвідчені городники збирають її дуже ретельно
Мандарини різко впали в ціні: скільки зараз коштують новорічні цитрусові на ринках та супермаркетах
Віталій Козловський вперше зізнався, як почались його таємні стосунки з Юлією Бакуменко: навіть змінювала пісні
Лікарі вважають користь запареної гречки незаперечною, тому рекомендують її до широкого вжитку і обов’язковому включенню в програму правильного харчування при цукровому діабеті, хворобах печінки, анемії і серцево-судинних захворюваннях. Крім того, приготована таким способом ядриця:
- виводить з організму шлаки і токсини;
- покращує стан волосся і нігтів;
- допомагає при захворюваннях шкіри.
Читайте також:
Може відмовити серце: названі крупи, від яких краще відмовитись
Названо рецепт простого напою, що очищає печінку від токсинів
Так робили козаки: як приготувати справжній український хрін у домашніх умовах. Рецепт