Кролик тушкований у сметані прикрасить будь-який стіл, навіть святковий. Він виходить дуже ніжним, м'яким, насиченим. Довге запікання в соусі робить свою справу - м'ясо просочується соками і стає чудовим на смак.
Складові:
- кролик: - 1,5-2,5 кг;
- цибуля: 2 шт., (Середні);
- морква: 1-2 шт. за бажанням., (Середня);
- вершки: 250-300 г;
- вода: 100-150 мл;
- мука: 3-5 ст., л.;
- вершкове масло: 20 гр., (За 20 хв до закінчення приготування);
- перець чорний мелений за бажанням;
- сіль за смаком;
- зелень під час подачі.
Увага! М'ясо кролика має специфічний запах, тому, щоб усунути його, тушку можна замочити в холодній воді на кілька годин.
Кролика промийте, обробіть на шматочки, просушіть паперовим рушником. У сковороду влийте олії, прогрійте на середньо-високому вогні і обсмажте шматочки кролика з усіх боків до золотистої скоринки.
Увага! Обсмажувати слід сильному вогні, щоб м'ясо " запечаталося " зовні, а соки залишилися всередині кожного шматочка.
Моркву та цибулю почистіть і наріжте півкільцями. смажте на середньому вогні, поки овочі не стануть м'якими.
Євген Клопотенко більше не холостяк: шеф-кухар показав романтичне фото з коханою
"Я можу забезпечити всіх": Наталка Денисенко пояснила, чому їй не потрібен "Холостяк"
"Я не буду ведучим у цьому сезоні": Григорій Решетеник розповів про росіянина на шоу "Холостяк"
Половина пенсіонерів виживають на менше ніж 5 тисяч: ПФУ розкрив правду про реальні виплати в Україні
Потім понизьте вогонь до середньо-повільного, накрийте кришкою сковороду і тушкуйте протягом години або поки м'ясо не відокремиться від кісточки.
Читайте також:
Ідеально для осені: як приготувати цибульний суп із сухариками. Рецепт
Що починає відбуватися з тілом, коли ви повністю відмовляєтесь від м'яса