Сало – улюблений національний продукт українців.
ІНГРЕДІЄНТИ: сало - 800 г.
МАРИНАД:
- вода - 1 л;
- сіль - 1 ст.л.;
- цукор - 1 ст.л;
- оцет 9 % - 2 ст.л.;
- перець горошок - 5-6 шт;
- перець духм"яний - 5-6 шт;
- лавровий лист - 2 шт;
- гірчиця в зернах - 0,5 ч.л.
СПЕЦІЇ для натирання:
- чорний перець мел.- 1 ч.л.;
- паприка мел- 1 ч.л.;
- копчені овочі мел.- 1 ст.л.;
- часник - 5-6 зуб.
Насамперед сало потрібно помити та нарізати порційно на шматки завдовжки близько 20 сантиметрів.
Далі сало кладемо у глибоку каструлю, заливаємо водою та додаємо спеції згідно рецепту.
Довгоочікуване "бабине літо" в Україні: погода прогріє до +22, коли відступлять дощі та холод
Дональд Трамп запускає "Фонд перемоги України" - але платитиме за нього Китай
Полий яблуню молоком і забудь про дрібні яблука: секрет, який приховують навіть досвідчені дачники
Картопляна хмара з індичкою: рецепт страви, яка змусить забути про дієти та нудні вечері
При цьому сало має бути повністю занурене у воду. На невеликому вогні варимо сало близько 40 хв.
Коли сало проварена, то його треба зняти з вогню і залишити остигати при кімнатній температурі.
Витягуємо готові шматочки вареного сала з розсолу, даємо стекти воді і рясно натераємо з усіх боків часниковою сумішшю зі спеціями.
Перед подачею сало потрібно дістати з холодильника, порізати на тонкі пластини — і можна подавати з чорним хлібцем, гірчицею і свіжими овочами.
Таке сало просто тане в роті — ця смакота відмінно підходить для святкового столу і розлітається, серед м’ясних закусок, однієї з перших.
Читайте також:
Що починає відбуватися з тілом, коли ви повністю відмовляєтесь від м'яса