Порції: 6, час приготування: 20 хвилин, час приготування: 45 хвилин.

Інгредієнти для основи:

  • 1 упаковка тесту філо (6 шарів);
  • 700 г цвітної капусти;
  • 100 г вершкового масла;
  • 1 ч. л. карі;
  • сіль за смаком

Інгредієнти для соусу Морне:

  • 100 г твердого сиру Хаварті КОМО (+60 г для посипання);
  • 30 г вершкового масла;
  • 30 г борошна;
  • 300 мл молока;
  • 2 жовтки;
  • 100мл вершків 30%.

Цвітну капусту на початку приготування потрібно розібрати на суцвіття і відварити 2-3 хвилини. Для цього в каструлі потрібно закип'ятити воду, додати щіпку солі та опустити туди шматочки капусти.

Далі перекладаємо капусту в миску, додаємо каррі та перемішуємо.

На наступному етапі приготування потрібно розтопити 100 г вершкового масла і за допомогою пензлика змастити їм форму, в якій готуватиметься пиріг.

Популярні новини зараз

Долар по 45 – не страшний сон? Аналітик розповів, чи подолає "зелений" таку позначку до Нового року.

Діма Монатік розповів, чи буде цого дружина виїжджати в США на пологи: "Ми давно над цим працювали"

Святослав Вакарчук після "бусифікації" на концерті в Києві з'явився в США і зустрівся з донькою зрадниці

Які рослини в жодному разі не можна обрізати восени: моліться, якщо ви це зробили

Показати ще

Далі потрібно викласти у форму перший шар тесту філо і рясно змастити його вершковим маслом. Зверху викладайте другий шар і теж змащуємо олією.

Так, у шаховому порядку викладаємо усі шість шарів тіста.

Для соусу Морне в сотейник кладемо 30 г вершкового масла|мастила| і розтоплюємо на невеликому вогні. Коли олія розтопиться, потрібно всипати 30 г борошна. Смажимо трохи суміш до появи легкого горіхового аромату та повного об'єднання. Вливаємо 300 мл молока та додаємо щіпку солі. Перемішуємо соус віночком, поки він не загусне і після цього знімаємо каструлю з вогню.

В іншій мисці з'єднуємо 100 мл 30% вершків з двома жовтками, додаємо сіль і перемішуємо віночком. Вливаємо вершково-яєчну суміш у каструлю із соусом і перемішуємо.

На великій тертці потрібно натерти 160 г сиру Хаварті Комо.

Приблизно 2/3 натертого сиру потрібно кинути в каструлю з соусом, перемішуємо віником, щоб|аби| сир розподілився і підтанув.

Заливаємо соусом пиріг. Зверху потрібно засипати третину сиру – він утворює красиву золотисту скоринку під час запікання.

Ножицями обрізаємо зайве тісто із країв форми, щоб воно не горіло в духовці.

Запікати пиріг із цвітною капустою потрібно 40-45 хвилин при температурі 180 градусів.

Читайте також:

Порізана картопля з фаршем: рецепт ситного сніданку на всю родину

Додаємо сир та ковбаску: незвичайний рецепт "дачних голубців"

Ласощі до чаю: як зробити солодкі цукати з гарбуза. Рецепт