Медівник, це давня українська традиційна випічка. На кожному святковому столі, він був та є одним із найголовніших смаколиків. Його неймовірний аромат, відчутний у хаті ще під час випікання. Додані горіхи та гвоздика, роблять його смак ще більше наповненим. А темний колір, отриманий завдяки спаленому цукру, додає своєї певної родзинки.
Такий медівник добре зберігається, тому буде доречно пекти такі медовики нашим військовим.
Інгредієнти (форма 22*32 см) :
Для сиропу: цукор - 3 ст.л (60 г) окріп - 0,5 скл.
Тісто:
- яйця-3 шт;
- цукор-2 ст. (400 г);
- кефір-1 ст. (250 мл);
- мед-3 ст. л (100 г);
- сода - 2 ч. л.;
- масло рослинне - 0,5 ст. (100 мл);
- борошно-4 ст. (800 г);
- родзинки-100 г
Читайте також:
Світла не буде по всій країні: Укренерго вразив новими графіками відключення світла
Свинина під забороною на Новий рік: рецепт святкового салату "Грибна галявина" з унікальним маринадом для цибулі
Новий рік буде вегетеріанський: як змінилися ціни на курятину та свинину перед початком зими
Вишня не дасть урожаю: які рослини не можна висаджувати поряд із деревом
Це по-українськи: як приготувати смачний капусняк з пшоном. Рецепт наших бабусь
Швидкий сніданок: як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт
Всього лише три картоплі, терка і яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт