Медівник, це давня українська традиційна випічка. На кожному святковому столі, він був та є одним із найголовніших смаколиків. Його неймовірний аромат, відчутний у хаті ще під час випікання. Додані горіхи та гвоздика, роблять його смак ще більше наповненим. А темний колір, отриманий завдяки спаленому цукру, додає своєї певної родзинки.
Такий медівник добре зберігається, тому буде доречно пекти такі медовики нашим військовим.
Інгредієнти (форма 22*32 см) :
Для сиропу: цукор - 3 ст.л (60 г) окріп - 0,5 скл.
Тісто:
- яйця-3 шт;
- цукор-2 ст. (400 г);
- кефір-1 ст. (250 мл);
- мед-3 ст. л (100 г);
- сода - 2 ч. л.;
- масло рослинне - 0,5 ст. (100 мл);
- борошно-4 ст. (800 г);
- родзинки-100 г
Читайте також:
"Ти продала душу дияволу": Ксенія Мішина вибухнула після скандального інтерв’ю Наталки Денисенко
Олег Винник "під прицілом чеченців": втікача хочуть обміняти на цілі області України
Мобілізація в 2026 посилиться: кого не випустять із країни та чому армії терміново потрібні "не залізо, а люди"
Українських ухилянтів "зловлять" з усіх боків: ТЦК запускає цифровий капкан, що грозить штрафами та арештами
Це по-українськи: як приготувати смачний капусняк з пшоном. Рецепт наших бабусь
Швидкий сніданок: як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт
Всього лише три картоплі, терка і яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт
