Фарширована картопля, та ще й запечена в компанії з беконом, морквою, запашними спецыями, благородним сиром - ось він вірний шлях до серця будь-якого українського чоловіка з генетично закладеної потребою в цьому коренеплоді.
І справді, молода картопля з беконом – не зайвий привід ще раз нагадати рідним про свої видатні здібності кулінара, почути компліменти від чоловіка і побачити задоволені обличчя всіх членів сім’ї.
Інгредієнти:
- картопля - 8 шт;
- морква - 2-3 шт;
- бекон - 200 г;
- сир - 100 г;
- олія - 2-3 ст.л;
- сіль, спеції
Картоплю добре миємо і відварюємо в мундирі. Зрізаємо ножем верх вареної картоплі.
Маленькою ложкою обережно виймаємо середину картоплі, залишаючи денце.
Начинка готується так: обсмажуємо в олії нашатковану моркву та нарізаний кубиками бекон, солимо, додаємо запашний перець і пару хвилин смажимо все разом.
8 тисяч доларів, але можна і безкоштовно: Євген Клопотенко зізнався, хто може не платити йому за вечері
Дональд Трамп зробив доленосну та гучну заяву про Україну
Попіл може знищити ваш город: з чим не можна смішити добриво, щоб не зашкодити
Така комбінашка, що всі валяються: рецепт салату з куркою та чорносливом, весь секрет у соусі
Наповнюємо картоплю фаршем.
Форму для запікання змащуємо маслом, встановлюємо впритул один до одного картоплю і запікаємо 45 хв. при 190°C до готовності.
При подачі посипаємо зеленню.
До слова, картопля, запечена в духовці має в складі вітамін К, який нормалізує обмінні процеси, допомагаючи вивести сіль і воду з організму, тобто схуднути.
Читайте також:
Це по-українськи: як приготувати смачний капусняк з пшоном. Рецепт наших бабусь
Швидкий сніданок: як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт
Всього лише три картоплі, терка і яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт