Історики, політики і соціологи не одне десятиліття намагаються з'ясувати, де та грань, що розділяє фашизм, нацизм і націоналізм. Ще б пак, денацифікація України стала однією з головних тим для російської пропаганди навесні 2022 року. Про нацизм, як ідеологію України, регулярно розповідають росЗМІ. При цьому з українського боку нерідко йдуть звинувачення Росії у фашизмі і наводять конкретні докази.

Так, в мережі порівняли дві листівки: одна, випущена нацистами в 1941 році, друга – російськими окупантами в 2022 році. Про це повідомляє Telegram-канал "Брати по Зброї"

В обох пропагандистських листівках заперечується агресія проти мирного населення. Ворог і зараз, в 2022 році, і в 1941 році намагався переконати, що нібито прийшов "звільняти" народ від злочинної влади. І німецькі, і російські окупанти стверджували, що не борються з мирним населенням. У той же час в мирних українських містах загарбники з РФ бомблять цивільну інфраструктуру, гвалтують, вбивають і вивозять людей на територію Росії.

"Одна і та ж риторика. Схожі фрази і наративи: ми не боремося з народом, ми боремося з Вашим урядом, ми прийшли звільняти вас від злочинної влади. Насправді і ті, і інші звільняли народ від нормального мирного життя, від даху над головою, від доступу до їжі, води і елементарних побутових зручностей, які знищують бомби окупантів", – сказано в повідомленні.

Читайте також:

Він продався: російським ракетним крейсером "Адмірал Макаров" командував українець.

Популярні новини зараз

Депутат Пушкаренко розповів, що після «виборів» президента РФ легітимність путіна сумнівна

Як відновити орхідею, щоб вона почала знову цвісти. Прості секрети

Похорон Михалкова: лікарі вже не можуть врятувати улюбленця Путіна. Рідні шукають найкрасивішу труну

Спочатку будуть ракетні атаки і бомбардування: у США розповіли, як Росія нападе на Україну

Показати ще

Ракетний удар по Львівській області: серед постраждалих є дитина.

"На кухні черепа": які записки залишають у зруйнованих багатоповерхівках Маріуполя. Фото.