Мало хто з господинь знають, що смажені пиріжки з картоплею (можна також запекти в духовці) виходять неймовірно смачними, якщо додати в дріжджове тісто трохи соди. Вона надає не тільки гарний колір пиріжків, але і перешкоджає перекисання дріжджового тіста (якщо його необхідно приготувати заздалегідь).

В першу чергу потрібно приготувати начинку для пиріжків.

Начинка:

  • картопля-800 г.,
  • цибуля-2 шт.,
  • рослинна олія-50 мл.,
  • вершкове масло-30 г.,
  • сіль, перець - за смаком.

Для цього потрібно картоплю помити, очистити, зварити в підсоленій воді з додаванням лаврового листа приблизно 20 хвилин, сіль додати в кінці варіння.

Поки картопля вариться, цибулю потрібно порізати дрібним кубиком, обсмажити на олії з додаванням вершкового до золотистого кольору.

З звареної картоплі робимо пюре, додати цибулю підсмажений разом з маслом, перець і сіль за смаком.

Популярні новини зараз

Вже з 1 грудня правила мобілізації зміняться: що треба знати заброньованим українцям

Кацурін був в залі? Надя Дорофєєва вперше за довгий час зробила це з "колишнім", який вийшов до неї просто на сцену

Як кішка із собакою: знаки Зодіаку, які не зможуть побудувати гармонійні стосунки

Глава ГУР Кирило Буданов розповів про "Орешник" путіна, все не так просто: "Вони зовсім втратили розум"

Показати ще

Добре перемішати.

Тісто для пиріжків теж готується просто, для нього потрібно взяти:

  • сухі дріжджі - 3 г.,
  • молоко – 100 мл.,
  • кефір – 200 мл.,
  • рослинна олія - 100 мл.,
  • цукор – 1 ч. л.,
  • сіль – 1 ч. л.,
  • сода-4 г.,
  • борошно-450-500 г.

Дріжджі розмішуємо в теплому молоці, щоб злегка розійшлися.

Додаємо кефір (обов'язково всі продукти повинні бути теплими), рослинне масло, сіль і цукор. Також відразу додаємо соду, вона і зробить тісто смачним: прибере запах дріжджів, додасть гарний колір і розпушить тісто. Перемішувати.

Поступово всипаємо борошно, краще просіяти заздалегідь. Всю не сипте, так як борошно різна і кількість її може відрізнятися – краще не досипати, ніж переборщити.

Готове тісто залишаємо в теплі на 20 хвилин і через цей час можна формувати пиріжки.

До речі, таке тісто можна сміливо залишати на більший час, воно не перекисне завдяки соді.

Щоб зліпити пиріжки, руки потрібно змастити трохи ростить. масло. Тісто поділити на 15 кружечків, накрити і дати їм трохи піднятися.

Кожен кружечок розім'яти, начинити начинкою і защипнути краю. Зліплені пиріжки накрити і залишити на 10-15 хв.

У глибокій сковороді (можна так само використовувати каструлю з товстим дном, або фритюрницю) розігріти рослинне масло (400 мл.) і закинути, декількома партіями, зліплені пиріжки швом вниз.
Обсмажити з двох сторін до апетитною скоринки.

Гарячі пиріжки дістаємо шумівкою, викладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися від зайвого масла.

Читайте також:

У Зеленського повідомили Путіну погані новини. Це увійде в історію.

Дадуть ще по 6500 гривень: Кабмін прийняв рішення про допомогу українцям.

Тепер все серйозно: Польща відправляє Україні свої танки.