Для приготування пасхи за цим рецептом знадобляться дуже прості і доступні продукти, але єдиний нюанс — пряжене молоко. Але не бійтеся, його приготувати теж дуже просто. Готова паска виходить вологою, ніжною, ароматною, а завдяки великій кількості яєць і жовтків — красивого жовтого кольору.

Інгредієнт:

  • свіжі дріжджі-75 г
  • цукор-500 г
  • яйця-5 шт.
  • жовтки - 2 шт.
  • пряжене молоко-500 мл
  • розтоплене вершкове масло-250 г
  • Ізюм — 100 г
  • сіль-0,5 ч. л.
  • борошно — 1,5 кг
  • ванілін
  • коньяк або ром
  • цедра апельсина (за бажанням)

Приготування:

1. Покладіть дріжджі у велику миску і повністю розчиніть в молоці. Перемішайте дерев'яною ложкою. У вас повинна вийти однорідна маса.

2. У великій мисці збийте яйця з цукром міксером до пишної білої маси.

3. У яйця додайте розтоплене вершкове масло (воно не повинно бути гарячим) і знову перемішайте міксером.

Популярні новини зараз

Не зробите цього зараз – шкідники зжеруть усі рослини: як обробити теплиці на зиму та чим

Робимо запаси правильно: як зберігати цибулю, щоб вона не зіпсувалась до самої весни

Володимир Зеленський після перемоги Трампа підписав два важливі закони: до 7 лютого 2025 року

Потужні доплати до пенсії: як отримати від 10 тисяч

Показати ще

4. У великій посудині з'єднайте дріжджову масу з яєчно-вершковою і перемішайте. У вас вийде рідка опара, трохи схожа по консистенції на сметану.

5. Накрийте посудину харчовою плівкою і залиште на 8-12 годин підходити.

6. Додайте до опарі ванільний цукор, сіль і 500 г просіяного через сито борошна, перемішайте. Тепер знову додайте 500 г борошна, сухофрукти і добре перемішайте.

7. Тісто за цим рецептом потрібно вимішувати руками. Висипте на стіл борошно, що залишилося, а на неї покладіть тісто. Втручайте його руками, поки воно не стане однорідним, але більше борошна не додавайте.

8. Розділіть тісто на ту кількість форм, які будете використовувати, змастіть форми рослинним маслом.

9. З тіста зробіть кульку і покладіть у форму. Накрийте тісто в формах рушником або харчовою плівкою і залиште підходити на 1-2 години.

10. Розігрійте духовку до 180 градусів і відправте форми випікатися. Час випікання може змінюватися в залежності від розміру форм, але приблизно це займає 25-35 хвилин. Готовність перевіряйте шпажкою.

Раніше Hyser писав, що при атаці росіян дівчинка залишилася без ніг. Хлопчик позбувся руки.

Також наш портал повідомляв, що Українська чемпіонка ошелешена цінами на житло в Закарпатті.

Нагадавши, він сказав свої останні слова по рації. Україна не забуде цього крику Героя...