Приготування пишних і м'яких оладок – ціле мистецтво, яке осягнути з першого разу виходить далеко не у багатьох. Важливі всі інгредієнти, а також точне дотримання всіх етапів готування – від замісу тіста до смаження на сковороді.
Продукт:
- кефір-500 мл;
- яйце - 1 шт;
- борошно-приблизно 430 грам;
- сіль-0,5 ч. л;
- цукор - 1 ст. л;
- ванілін - за бажанням;
- сода-0,5 ч. л;
- рослинна олія для смаження;
- джем - для подачі.
Перший секрет пишності оладок полягає в тому, що кефір повинен бути теплим або кімнатної температури, але ні в якому разі не холодним з холодильника.
У велику миску виливаємо кефір не менше 1,5% жирності, вбиваємо яйце кімнатної температури, додаємо сіль і цукор. Всі продукти потрібно перемішати.
До речі, не потрібно додавати в тісто цукру більше норми, так як млинці почнуть пригорати. Краще подати до млинців джем, мед або солодкий сироп.
Велику роль в приготуванні смачних і пишних оладок грає якість борошна. Вона повинна бути свіжа, не лежала, а також чиста, без домішок. Її потрібно обов'язково просіяти, щоб наситити киснем.
Відключення світла нікуди не подінуться: скільки не буде електроенергії на день
Їжте ці 8 продуктів і вічна молодість не буде дивом: як продовжити життя за допомогою їжі
Вже з 1 грудня правила мобілізації зміняться: що треба знати заброньованим українцям
Урожай буде найбільшим серед сусідів: які 3 дерева потрібно висадити у листопаді і як правильно це зробити
Всипаємо в теплу суміш просіяне борошно частинами, постійно перемішуючи лопаткою, щоб не було грудочок.
Головний секрет успіху полягає в тому, що соду гасити не потрібно і не можна її додавати відразу в кефір - це помилка багатьох.
Соду потрібно додати в самому кінці, коли тісто вже готове.
Після додавання соди готове тісто ні в якому разі не перемішуємо, щоб не зруйнувати легкість. Це третій секрет пишних оладок.
Акуратно викладаємо тісто ложкою на розпечену сковороду з рослинним маслом і смажимо до рум'яності під кришкою.
Оладки смажаться у великій кількості масла на сильному вогні. В результаті ви отримаєте просто ідеальні оладки, ніжні, легкі і повітряні, як пух.
Готові оладки потрібно викласти на паперові рушники, щоб вбрався зайвий жир.
Тим часом у мережі показали, що залишилося від Маріуполя: відео зруйнованого міста. Пекло і порожнеча.
Також повідомлялося про чергові звірства російських військових: вони почали відкопувати похованих українців.
Рнее стало відомо, що Путін заявив так про втрати своєї армії: "навіть 30-50 тисяч – це ніщо"...