Всім відомо, що сир - корисний і смачний продукт, проте не всі люблять їсти його в первозданному вигляді. Ось і придумали кулінари запіканки, де смачне поєднується з корисним.
Сирну запіканку люблять всі: від малого до великого, тому у кожної господині є в арсеналі перевірений рецепт. Ось один з кращих.
З продуктів потрібно взяти:
- сир-600 г;
- яйце велике-3 шт;
- сіль-щіпка;
- цукор-3 ст. л.;
- сметана-3 ст. л. з великою гіркою;
- крупа манна - 3 ст. л.;
- цедра лимона, ванільний цукор - за бажанням;
- Ізюм - 3 ст.л. з гіркою (за бажанням).
Щоб запіканка вийшла як в дитинстві, сир потрібно взяти свіжий, краще з сьогоднішньою датою виготовлення, але найкращий варіант - це звичайно ж домашній сир. Якщо сир рідкий (містить багато сироватки) можна додати в нього ложку сухої манки прямо в сир. Секрет в тому. що манка при випіканні вбирає в себе зайву вологу.
Спочатку сир обов'язково потрібно перетерти через металеве сито. Чим м'якше і жирніше сир, тим простіше його перетерти. Цей етап дуже важливий для отримання ідеальної запіканки, так що не пропускайте його.
Далі послідовність приготування така:
Забули чи не встигли побілити дерева? Не переживайте, чи є еліх 3 способи захистити сад
Народилася красивою, але... Раміна Есхакзай розповіла, чи робила щось зі своїм обличчям
Урожай буде найбільшим серед сусідів: які 3 дерева потрібно висадити у листопаді і як правильно це зробити
Усі проблеми вирішаться до початку 2025 року: з якими знаками Зодіаку 2024 попрощається успіхом
- залити родзинки окропом і залишити на 5-10 хвилин. Злити воду і просушити родзинки паперовими рушниками;
- розділити яйця на білки і жовтки;
- до сиру потрібно додати дрібку солі, цукор, ванільний цукор, сметану, манну крупу, жовтки. Перебити блендером протягом 5 хвилин до повної однорідності;
- додати родзинки, перемішати;
- додати цедру лимона;
- білки збити до пишності і змішати з сирною масою;
- змастити форму вершковим маслом. Перекласти сирну масу в форму;
- запікати 30-45 хвилин при температурі 180 градусів.
ДО РЕЧІ, запіканки, як правило, готуються в товстостінному посуді-чавунної, керамічної, скляної. У тонкій металевій формі запіканка буде підсихати і підгоряти з країв і денця.
Раніше "Hyser" писав про те, що господиням підказали максимально простий і швидкий рецепт картопляних коржів.
Також наш портал розповів про те, що блогер поділився рецептом смачної малосольної оселедця.
Нагадувати, як приготувати жульєн з куркою і грибами на сковорідці.