Продукти (на 2 порції):
- сир - 100 г;
- сир сулугуні – 100 г;
- яйце – 1 шт.;
- молоко кисле (або кисле молоко) - 200 мл;
- борошно – 160 г;
- масло вершкове (для смаження) - 20 г;
- розпушувач – 8 г;
- сіль - 1 щіпка.
У глибокій мисці до сиру додаємо яйце і щедру щіпку солі. За допомогою ложки потрібно зробити так, щоб із сиру та яйця вийшла однорідна суміш. Однак, якщо в ній будуть маленькі грудочки сиру, зовсім не страшно.
Далі потрібно додати кисле молоко та перемішати. Після цього додаємо борошно, що просіює, і розпушувач.
Сулугуні натріть на великій тертці і додайте|добавляйте| в тісто.
У сковороді невеликого діаметру (18-20 см) розігріваємо вершкове масло (10 г) та викладаємо туди половину сирного тіста, розрівнюючи поверхню.
Смажимо коржик під кришкою на вогні трохи вище середнього приблизно 6 хвилин.
"Зимова підтримка" раптово змінена: на що тепер дозволяти витратити 1000 гривень
Світло не відключать, поки..: з 1 грудня українцям дають новий захист
Секретний ворог вашого городу: де ховається попелиця взимку і як позбутися її назавжди
Квартал 95 на межі? Ірина Сопонару чесно розповіла, чи чекає на друзів Зеленського неминучий фінал
Таким же чином потрібно посмажити на олії другий коржик з тіста, що залишилося.
Подаються сирні коржі до столу виключно у теплому вигляді.
Читайте також:
Гарний настрій на сніданок: як приготувати оладки з яблуками та вівсянкою. Рецепт
Як приготувати пишні оладки на воді: секрет старовинного рецепту
Справжні ласощі: як зробити бурякові оладки. Рецепт корисного сніданку
