Запечена капуста відрізняється від тушкованої виключно способом приготування. Смакові якості залишаються такими ж.
Рецепт запеченої капусти зі свининою ознайомтеся у нашому матеріалі.
Для приготування нам знадобиться:
Спосіб приготування:
Капусту необхідно нашаткувати на смужки. Додаємо до неї пару щіпок солі, після чого трохи розминаємо капусту руками, щоб вона стала м'якшою.
Чому ваша картопля дрібна: 7 помилок, які роблять навіть досвідчені городники
Світла та води не буде тижнями! Рекордні відключення накривають Україну – де вже почалося
Грибний суп-пюре: зігріваючий аромат лісу на вашій кухні, простий і правильний рецепт
Українських ухилянтів "зловлять" з усіх боків: ТЦК запускає цифровий капкан, що грозить штрафами та арештами
Включаємо духовку для розігріву до 190-200 градусів.
М'ясо нарізаємо невеликими шматочками.
Далі у форму для запікання або скляну каструлю викладаємо капусту і розрівнюємо. Місткість, в якому запікатимемо, нічим змащувати не потрібно, адже при запіканні з капусти виділиться сік і не дасть інгредієнтам прилипнути до ємності.
Зверху на капусту викладаємо свинину, посипаємо часником, сіллю та чорним перцем. Після цього заливаємо все томатним соком, а зверху викладаємо лаврове листя.
Коли ми всі підготували, слід накрити форму фольгою і поставити в розігріту духовку на 60-80 хвилин.
Коли всередині все пропеклося, тоді потрібно зняти фольгу і відправити назад до духовки приблизно хвилин на 20, щоб м'ясо підрум'янилося, виникала скоринка, а зайва рідина випарувалася.
Капуста з м'ясом, запечена у духовці, готова.
За бажання посипаємо страву подрібненою петрушкою або зеленою цибулею. Подавати можна у теплому чи холодному вигляді.
Читайте також:
