Україна готується до проблемної зими Ще б пак, Росія зруйнувала половину потужностей України, тому багато експертів рекомендують жителям деяких регіонів розглянути можливість переїхати в інші міста чи області, де електроенергію вимикають не так часто. У свою чергу, українці вивчають усі можливі лайфхаки для кращого нагріву радіаторів.

Так стало відомо про дієві рекомендації, як зробити так, щоб радіатори в будинку нагрівалися швидко і добре.

Витріть пил

І справді, товстий шар пилу не тільки виглядає непривабливо, а й може забити лопаті (лопатки) радіатора - вертикальні трубки, по яких циркулює вода, що охолоджує. Зрозуміло, що засмічення знижує ефективність радіатора в кілька разів, тому важливо регулярно робити вологе збирання на батареях.

Заберіть будь-які предмети

Популярні новини зараз

Як позбутися мишей на дачі або в селі: просто посадіть ці рослини по периметру ділянки

Катя Репяхова зникла на 3 тижні і зараз зізналася у труднощах: "Я стала сильнішою"

Грядки подякують врожаєм: коли потрібно, а коли заборонено використовувати соду для городу

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

Перш за все переконайтеся, що на радіаторах немає жодних предметів, які можуть вплинути на загальну ефективність. Справа в тому, що радіатори працюють за принципом, що гаряче повітря піднімається за рахунок природної конвекції. При цьому будь-які предмети, розміщені на них або під ними, майже напевно заважатимуть цьому процесу. Так, розкладений висушений одяг або декоративні щити перешкоджають ефективній тепловіддачі, тому їх краще прибрати.

Збалансуйте радіатори

Під балансуванням мається на увазі регулювання клапанів радіаторів, яке дозволило б їм прогріватися рівномірно та з однаковою швидкістю. За такою послугою рекомендується звернутися до спеціалістів.

Наприклад, холодні ділянки можуть вказувати на наявність повітря в системі, якого потрібно позбутися.

Подумайте про інвестиції у радіаторні вентилятори

Вентилятори радіатора – це невеликі електричні прилади, які простягаючи повітря через лопаті радіатора, допомагають йому випромінювати якнайбільше тепла.

Вентилятори радіатора встановлюються на системі опалення та видують від неї нагріте повітря. Це допомагає підвищити ефективність розповсюдження тепла по приміщенню. Він швидше поширюється на велику площу та допомагає нагріти кімнату за короткий час і рівномірніше.

Видаліть осад

Деякі домогосподарства можуть також виявити, що їхній радіатор гарячий зверху, але холодний знизу. Якщо це так, то, швидше за все, усередині нього накопичився осад. Радіаторний шлам - це поєднання іржі, бруду та накипу, які неминуче накопичуються з часом і циркулюють за системою. Шлам також є основною причиною поломки котла і може швидко застаріти у системі, тому з ним потрібно боротися негайно.

Читайте також:

На прибирання піде всього 10 хвилин: як швидко відмити підлогу натуральними засобами

Вам вистачить лише 15 хвилин: як швидко зробити прибирання в будинку після свят – експерти розкрили секрет