Щоб гарбуз набув солодкого і соковитого смаку, є ще кроки, які ви можете зробити, навіть наприкінці серпня.
Так, агрономи дали кілька основних порад щодо покращення його смаку.
Використання золи.
Це відмінне добриво для гарбузів, особливо тому, що вона забезпечує калієм - поживною речовиною, необхідною для покращення солодкості та соковитості плода.
Ось як її використовувати:
Візьміть близько півтори склянки золи і змішайте з водою в трилітровій банці.
Небачений циклон Gabriel накриє Україну: погода збожеволіє – спека до +40, зливи, грози та шквали
Перший літній рецепт: кабачкова запіканка, яку їж і не можеш зупинитися
"Не соромлюся, але зміню": дружина Остапчука наважилася зробити пластику після пологів, що піде "під ніж"
Маша Єфросиніна зізналась, що втратила надію: "Жити без неї виявилося набагато легше"
Дайте суміші постояти протягом 48-72 годин, щоб поживні речовини розчинилися у воді.
Потім вилийте розчин золи у відро і заповніть частину, що залишилася водою. Використовуйте цю суміш для поливу гарбузових рослин.
Використання дріжджів:
Дріжджі найкраще працюють у поєднанні із розчином золи. Вони посилюють її дію та сприяють активності корисних мікроорганізмів у ґрунті, що може ще більше покращити смак гарбуза.
Для цього розчиніть півсклянки дріжджів та одну столову ложку цукру у відрі теплої води.
Залишіть цю суміш на 24 години, щоб активувати дріжджі.
Через 24 години використовуйте цей розчин для поливу гарбузів.
Читайте також:
Про це вам ніхто не розповість: як урятувати врожай яблук, навіть якщо вони гниють на гілках
Коли найкраще викопувати картоплю цього року: урожай збережеться аж до весни